Мабуть, гіркий досвід Каріма абсолютно нічого не навчив – не так давно, близько п’яти років тому він разом із Рібері, Гову та Бен Арфа фігурував у справі Захії Деар. Цей квартет неодноразово користувався інтимними послугами представниці найдревнішої професії і ледь не потрапив за грати. Таку вельми неприємну ситуацію вирішила сама постраждала, зізнавшись, що не проінформувала зіркових клієнтів про свій вік. Дійсно, навіщо питати такі речі у жінок? Це ж непристойно! Варто зауважити, що у Франції проституція цілком легальна, але тільки з моменту повноліття. Словом, дівчина фактично врятувала і так заплямовану репутацію цієї четвірки, а після всіх перипетій, започаткувала власну лінію нижньої білизни і стала ласим шматочком для модельєрів. Що тут казати, якщо цій панянці у 2013 році присвятили документальний фільм. Ось вона яка, ця слава.

На початку жовтня вибухнув новий скандал із присмаком полунички – у пресу просочилися відомості, що екс-півзахисник московського Динамо, а нині Ліона Матьє Вальбуена на гачку шантажистів, що ніби-то володіють інтимним відео, де, власне, у головній ролі футболіст збірної та невідома. Про сам факт шантажу розповів Бензема і порекомендував Матьє виплатити злочинцям 150 тисяч євро, інакше ті опублікують пікантні кадри. Причому, він зазначив, що знає посередника, як виявилося, свого товариша, який готовий вирішити дану проблему. Ясна річ, такий перебіг подій не міг не зацікавити тамтешню поліцію. Карім, при першій зустрічі з правоохоронцями, повів себе досить зухвало, не забувши підкреслити свій статус:  

"Ви заарештуєте мене?! Це смішно! Я мільйонер і знаменитий футболіст, ви нічого не зможете зробити. Відчепіться вже від мене".

У середині того ж місяця під прицілом представників закону опинився Джибріль Сіссе, але його швидко відпустили, оскільки не знайшли необхідних доказів. Головним мотивом затримання було те, що Вальбуена та Сіссе між собою давно не ладять і останній міг передати злощасний телефон із даними зловмисникам. Однак на теоріях далеко не виїдеш, і любителя екстравагантних зачісок та татуювань  звільнили. Та і нащо йому такі невеликі кошти?

5 листопада Бензема, попередньо пробувши добу під вартою, зізнався, що є дійсно співучасником у брудних фінансових оборудках. Втім, його адвокат Сільвен Корм’є поспішив запевнити у протилежному, мовляв "визнання вини" — це брехня" і що "Карім підозрюваний, але аж ніяк не винний".  

Сам Бензема сказав, що вимагачів троє, одного із них звати Аксель. Як зазначають засоби масової інформації, той мав зв’язки у клубній структурі Марселя і знайшов старий телефон Матьє, де той й зберігав своє хоум-відео. Ви б таке тримали у себе на смартфоні? Наразі підозрюваних затримано, а гравця мадридського гранду звинувачують у тиску на Вальбуена – у мережі з’явився запис телефонної розмови, з контексту якого можна зрозуміти, що Карім обіцяв тиснути на колегу по збірній. Чи вона достовірна  – розбираються компетентні особи.

Суд, між іншим, налаштований серйозно – Каріму загрожують п’ять років позбавлення волі і штраф у 75 тисяч євро. Коли гроші – дрібниці (це вам не податки Мессі), то термін – вирок та майже хрест на кар’єрі професійного футболіста. Плюс, у Бензема виникли суттєві розбіжності із рекламними агентствами, які  не горять бажанням спонсорувати опалого форварда.

Перес висловив підтримку, та, подейкують, готовий витурити француза алжирського походження зі складу Галактікос, адже, у разі в’язниці, це буде чималий удар як по іміджу клубу, так і по фінансовій складовій. Трансферна цінність і зарплатня Бензема  немаленька і зараз футболіст у хорошій формі – у дев’ятьох матчах Ла Ліги забито вісім голів. Підкреслю, що відмінно попрацював вищезгаданий адвокат, добившись того, щоб Каріму не дісталась підписка про невиїзд і він мав право тренуватися і грати у футболці Вершкових.  

А от на цьому тижнi очільник Футбольної федерації Франції Ноель Ле Гра повідав, що поки суд не винесе остаточне рішення, Бензема у збірній не буде.

"Бензема — хороша людина, він виріс у важких умовах, як і його друзі дитинства, з якими він підтримував зв'язок. Я дивився його недавні матчі за Мадрид, і обидва він провів чудово. Я не дуже люблю покарання, особливо якщо розслідування ще триває".   

Судячи з коментарів президента, на Бензема продовжують розраховувати. Але це у випадку його невинуватості, звісно. Якщо Каріма й виправдають, то чи не завадять його появі у футболці Триколірних моральні принципи? Думаю, що ні, адже на кону стоїть честь футбольної Франції. Як там кажуть – "не спійманий – не злодій"?                                                                                                                                                                  

Бензема – яскравий приклад класичного центрального нападника і гідну рівноцінну заміну на його позицію знайти буде важко. Мартіаль, Жиру, Гоміс, можливо Жиньяк – таким арсеналом може оперувати Дідьє Дешам напередодні європейської першості. Всі вони програють Бензема за індивідуальними показниками, хоча і Карім частенько упускає гольові моменти у карному майданчику. Але він – лідер нинішньої Ле Бле.

Чесно, хочеться, щоб справедливість, якби це наївно не звучало, була встановлена. Який би результат не був, Карім має дістати прочуханки за свій характер і ганебні вчинки. Футболісти – теж люди.