Англійські футбольні уболівальники звітного вечора першими з представників топ-5 чемпіонатів Європи дізнались ім’я володаря Суперкубку країни, після чого черга перейшла до поціновувачів німецького футболу. Мюнхенська Баварія в попередньому сезоні вдесяте поспіль виграла Бундеслігу, чим уже давно нікого не можна здивувати, а ось перемога РБ Лейпциг у фінальній битві за Кубок Німеччини проти Фрайбурга не тільки врятувала враження від сезону для команди Доменіко Тедеско, а ще й подарувала їй перепустку на вирішальну гру першого трофею нового футбольного року.

Протистояння відбувалось на рідній для "Червоних биків" Ред Булл Арені, тож не треба було зайвий раз роздумувати над тим, якій саме команді належала прихильність трибун. Підтримка в зустрічах проти "Рекордмайстера" ніколи не буває зайвою, тим більше, коли ідеться про Баварію, яка посеред поточної трансферної кампанії втратила гравця, який забезпечував їй близько половини забитих м’ячів за сезон упродовж років до цього.

Зрештою, виявилось, що під час окремо взятої гри втрату польського нападника мюнхенський клуб може й не відчути, якщо, звісно, суперники будуть помилятись у захисті так само часто, як це робив РБ Лейпциг у звітній зустрічі. Лінії оборони, як явища, у підопічних Доменіко Тедеско фактично не існувало, бо постійно хтось із трійки центральних захисників порушував її побудову. Баварії на цьому тлі залишалось лише вдало користатись моментами, які навіть за низької інтенсивності гри виникали в неї повсякчас.

Наприклад, на 14-й хвилині влучності під час пострілу з ходу вистачило Мусіалі, після скидки Ернандеса на середню дистанцію. А вже в середині першого тайму Гальстенберг учергове порушив побудову лінії офсайду, завдяки чому Гнабрі асистував під дебютний гол Мане. До речі, Садіо міг узагалі піти з поля з хет-триком у своєму активі, проте в решті потенційних гольових ситуаціях невірно відчував лінію положення "поза грою".

А допоки сенегальський нападник знаходив своє місце в атаці, його команда продовжувала забивати. Зусиллями Мусіали на лівому фланзі штрафного наприкінці тайму була створена можливість для прострілу на Павара, і вже за підсумками першого тайму Баварія мала можливість дозволити собі клеїти дурні решту ігрового часу.

Мюнхенський колектив до цього зайвий раз запрошувати не треба, тож після перерви ми побачили відкриту гру з обох боків, забарвлену величезною кількістю непритаманних обом колективам помилок. Утім, за такої гри команда Нагельсманна мала всі передумови для того, щоб зрештою самотужки створити собі великі проблеми.

Під завершення повної години ігрового часу Гальстенберг відіграв один пропущений м’яч, проте Гнабрі одразу ж повернув відрив своєї команди до трьох голів. Утім, Нкунку доволі швидко забив із пенальті, який для нього заробив Ольмо на 77 хвилині, а вже під завісу основного часу гол у виконанні Дані нарешті змусив Баварію схаменутись за крок від геть непотрібних для неї овертаймів.

Лейпциг кинув усі карти на ігровий стіл, але зрештою програв. Випадковий гольовий пас удався Девісу під час відбиття фінального штурму суперників, після чого Сане зі своєї половини промчав до чужих володінь, де обіграв захисника та голкіпера, після чого пробив у порожні ворота.

Таким чином, головний трофей Суперкубку Німеччини залишився за мюнхенською Баварію ще на один рік. РБ Лейпциг розпочав сезон із невдачі.

РБ Лейпциг — Баварія 3:5
Голи: Гальстенберг, 60, Нкунку, 77 (пен.), Ольмо, 89 — Мусіала, 14, Мане, 31, Мусіала, 45, Гнабрі, 66, Сане, 90+8

РБ Лейпциг: Гулачі — Сімакан (Новоа, 79), Орбан, Гальстенберг — Генрихс, Кампль (Ольмо, 52), Клостерманн — Собослаї (Айдара, 90+1), Лаймер — Нкунку, Форсберг (А. Сілва, 52).

Баварія: Ноєр — Павар (Мазрауї, 78), Упамекано (де Лігт, 78), Ернандес — Кімміх — Гнабрі (Сане, 78), Забітцер, Мусіала (Коман, 61), Девіс — Мане, Мюллер (Гравенберх, 68).

Попередження: Сімакан, Клостерманн — Кімміх, Сане, Ноєр.