Текст заявления:

"Сьогодні на ряді інформаційних ресурсів в інтернеті з’явився матеріал під назвою "Попов: Мы не хотим уничтожать Карпаты" (первоисточником является материал нашего сайта "Пока Карпаты сосредоточены не на решении проблемы с Богатиновым..." – прим. Football.ua), у якому наразі ще перший віце-президент ФФУ стосовно ситуації із позбавленням команди Карпати турнірних очок у контексті відносин клубу з футболістом Мартіном Богатіновим стверджує: "Здесь ситуация усложняется тем, что есть также решение Спортивного арбитражного суда. И мы просто являемся заложниками ситуации, имея постановление из Лозанны. Поэтому мне бы не хотелось рассматривать этот вопрос через призму того, что федерация хочет уничтожить клуб Карпаты".

ФК Карпати офіційно стверджує, що наш клуб не брав участі у жодному процесі у Спортивному Арбітражному Суді у м.Лозанна, та не має у розпорядженні жодного Присуду названого Суду, які б стосувалися будь-яких відносин між нашим клубом та футболістом Мартіном Богатіновим (увесь перелік справ за участю ФК Карпати у CAS можна переглянути за цим посиланням). Відповідно, ми вимагаємо від пана Попова:

– Або негайно впродовж 48 годин оприлюднити у повному форматі (а не лише резолютивну частину) таке рішення CAS, якщо воно є у його розпорядженні. Цією заявою, навіть попри те, що таке гіпотетичне рішення приймалося без будь-якої нашої участі, ми даємо офіційну згоду на його оприлюднення;

– Або в той же термін спростувати цю розповсюджену інформацію та принести офіційні вибачення перед нашим клубом за маніпулятивну брехню.

Звісно, ми не маємо жодних ілюзій щодо того, що пан Попов таки витягне рештки совісті та віднайде у собі сили зробити чоловічій вчинок, вибачившись за очевидний "прокол". Та навіть якщо таке диво станеться, і ми побачимо такі вибачення, сам факт появи та саме такого способу подачі інформації, важко пояснити чимось іншим, аніж банальним вигороджуванням визначальної ролі ФФУ у ситуації, що склалася на сьогодні. Тому, хочеться чи не хочеться розглядати питання "через призму того, что федерация хочет уничтожить клуб Карпаты", у світлі останніх висловів пана Попова хай кожна розумна людина зробить самостійний висновок.

А ми будемо «направлять усилия» всіма можливими законними шляхами, щоб за найближчої нагоди поставити питання про відповідність першого віце-президента ФФУ своїй посаді. Розуміємо, що це вже навряд чи вирішить питання Мартіна Богатінова, але дуже сподіваємось, що саме ця відставка буде належним запобіганням виникненню подібних ситуацій у майбутньому".