"Насамперед, я готовий підписатися під кожним словом, зокрема представників Говерли та Шахтаря, які обурені тим фактом, що колективними членами ФФУ є безліч організацій, які так само далекі від власне футболу, як і від балету. Натомість думку професійних клубів висловити на Конгресі неможливо взагалі, адже ніхто з них не має колективного членства у ФФУ, а відповідно і делегата, який би піднімав питання, що хвилюють професійний футбол", — приводить слова Дедишина офіційний сайт Карпат.

"Така ситуація – це повний абсурд! Упевнений, що таку ж позицію займають усі професійні клуби України – як Прем’єр-ліги, так і нижчих дивізіонів. Нагадаю, що з подібною ідеєю широкого представництва професійних клубів серед колективних членів ФФУ носилися ті менеджери, що раніше робили вигляд лобіювання інтересів професійного футболу під вивіскою Прем’єр-ліги, а тепер продовжують це робити у Будинку футболу вже в якості керівників ФФУ. Але щойно дорвавшись до владного корита вони вмить забули про свої благі наміри та обіцянки".

"У підсумку серед колективних членів ФФУ маємо такі дивні структури як ЗАТ туристичне агентство Спорт Лайн Тревел, Молодіжний футбольний союз, об'єднання громадян Граємо за Україну разом, Ліга вуличного футболу, Комітет з фізичного виховання та спорту Міноборони України, Управління спорту Міністерства оборони України. А візьмемо створені за "совковою" системою фізкультурно-спортивні товариства Спартак, Колос, Україна та інші, які самі на ладан дихають і за собою тягнуть весь футбол. Де ви про них чули? Чим вони займаються? Ну яке відношення до розвитку футболу вони мають, за які заслуги вони мають право визначати стратегію розвитку футболу всієї країни? Як бачимо, їхня нинішня роль – забезпечувати потрібну кількість голосів на Конгресі ФФУ, і не більше! 

Крім того, абсолютно забуті і позбавлені будь-яких важелів впливу українські вболівальники. Без кого в принципі неможливий футбол? Без тих, хто дає гроші, утримує клуби, розвиває дитячо-юнацький футбол, і без вболівальників, які люблять цю гру всім своїм серцем і для кого футбол, власне, й існує. Тому їхня роль у цьому процесі перезавантаження ФФУ однозначно має бути однією з ключових".

"Нові принципи формування колективного членства у ФФУ стануть одним з ключових питань у діяльності щойно створеної робочої групи з підготовки позачергового Конгресу ФФУ під керівництвом Андрія Павелка? Безперечно, і на цю робочу групу, її активність та професіоналізм, ми як професійний клуб, покладаємо величезні надії та сподівання. І почати дійсно варто з визначення критеріїв: хто має право бути колективним членом ФФУ і, відповідно, визначати вектори розвитку вітчизняного футболу, приймати професійні та відповідальні рішення. У нашому футболі зараз з’явився унікальний шанс нарешті зламати хребет старій недієздатній і корумпованій системі, очистити Федерацію від незрозумілих колективних членів і влити в її структуру молодих, прогресивних, незаангажованих фахівців, які хочуть і вміють працювати. Насамперед це, повторюсь, представники професійних клубів, об’єднань вболівальників та представники засобів масової інформації".

"Позачергові демократичні вибори (за такими ж підходами в оновленні принципів колективного членства!) повинні не оминути і регіональні федерації футболу, більшість з яких тривалий час були і залишаються "форпостом" сліпої підтримки старої системи в областях, почергово "зливаючи" на виборах вчора Суркіса, сьогодні Конькова, а завтра ще когось. І суть тут зовсім не в прізвищах – суть в гнилій системі. 

На наше глибоке переконання, повне перезавантаження у ФФУ (а те, що воно станеться, здається, вже доконаний факт), має торкнутися всіх, і насамперед задіяних у корупції керівників та чиновників ФФУ та ПЛ, суддів, органів футбольного правосуддя. Причому недостатньо лише звільнити поборників старої системи, відлучити їх від футболу. Вони мають відповісти перед законом зі всією суворістю", — відмітив Дедишин.