Сенсаційна втрата очок футболістами донецького Шахтаря припала саме на першу гру їхнього нового головного тренера Ігора Йовичевича посеред звітного тижня. "Гірники" на полі НСК Олімпійський зіграли внічию проти харківського Металіста 1925 (0:0), і при цьому показали не надто впевнений футбол у власному виконанні. Саме тому, коли "помаранчево-чорні" повернулись на головну арену країни заради проведення домашнього матчу проти криворізького Кривбасу в рамках другого туру, від них уже вимагався передусім результат.

Власне, команда Юрія Вернидуба завітала до столиці нашої країни також не бити байдики. Однак головний тренер допомогти "біло-червоно-чорним" безпосередньо в технічній зоні не міг, бо отримав вилучення під час невдалого протистояння проти ковалівського Колоса кількома днями раніше (0:1). Без Вернидуба було помітно тихше біля межі поля, однак безпосередньо на ньому пристрасті вирували без зупинок.

Команди не зупинялись фактично ні на мить, і при цьому Кривбас мав рівно стільки ж нагод біля чужих воріт, як і суперники перед володіннями Сарнавського — тобто гості не закривались у захисті, не зважаючи на фактичний статус дебютанта "елітних" змагань. Цікаво, що при цьому обидві команди встигали навіть привозити моменти біля власних воріт. Наприклад, голкіпер Кривбасу одного разу віддав м’яч Петряку на лівий фланг захисту, а той одразу ж надав можливість Бондаренку покарати суперника за невдалі дії, однак Богдан із першої спроби не влучив у дальній кут.

Схожа ситуація ще до перерви виникла й біля воріт Шахтаря, коли Судаков подарував можливість для удару з далекої відстані Хобленку, але той поквапився з прийняттям рішення. Загалом, не зважаючи на спеку, команди награли на те, аби рівень зацікавленості в цьому поєдинку збоку вболівальників залишався незмінно високим.

Уже поперерві Йовичевич почав робити заміни, бо його футболістам не вдавалось нав’язати суперникам свого футболу. На полі з’явились Юхим Конопля та Віктор Корнієнко, однак лівий захисник навіть не встиг набрати обертів, як на рівному місті отримав жахливе пошкодження, що зробило неможливим його подальше перебування на полі. Цією аритмією господарі змогли скористатись якнайкраще.

На 74 хвилині Кривбас залишився в меншості через вилучення Микити Татаркова, який необачно пішов у відбір у Петряка на лівому фланзі захисту, а вже за кілька хвилин подача зі штрафного на протилежному боці поля від Мудрика знайшла голову Бондаренка в центрі штрафного. Шахтар дуже емоційно святкував свій перший гол у сезоні, а в подальшому намагався розвинути успіх, але поодинокий постріл того ж Артема прийняла на себе права стійка вже під фінальний свисток, тоді як команда Вернидуба так і не змогла нічого протиставити в атаці.

Наступними вихідними донецький Шахтар гратиме гостьовий матч проти львівського Руху, а криворізький Кривбас проведе домашню гру проти Львова.

Шахтар — Кривбас 1:0
Гол: Бондаренко, 76.

Шахтар: Трубін — Тейлор (Конопля, 53), Кривцов (Бондар, 62), Матвієнко, Михайліченко (Корнієнко, 54) — Степаненко — Петряк, Бондаренко, Судаков, Мудрик — Сікан (Зубков, 63).

Кривбас: Сарнавський — Якімець, Вернидуб, Стецьков, Опанасенко (Шевченко, 66) — Семенов, Хобленко (Банада, 75), Хомченковський — Татарков, Устименко (Дебелко, 82), Волошин.

Попередження: Бондаренко — Татарков

На 74-й хвилині був вилучений Микита Татарков (/Кривбас) (друге попередження).