Поточний розіграш української Прем’єр-ліги відзначається оригінальністю свого розкладу, оскільки організатори та транслятори вирішили залучити одразу чотири з семи днів тижня заради проведення зустрічей у рамках одного тура. Третій ігровий день у цьому плані винятком не став, тому футбольні події понеділка в нашій першості розпочинала вранішня зустріч між закарпатським Минаєм та ковалівським Колосом.

Команда Ярослава Вишняка належала до переліку рідкісних колективів, які не програли два стартові поєдинки нового сезону, тоді як футболісти Володимира Шарана зустріч першого туру проти Львова пропустили через технічні причини, а потім повернулись до проведення офіційних поєдинків поразкою від Олександрії (1:2). Це зумовило надання цій грі статусу протистояння між полюсами турнірної таблиці.

Власне, зайвих регалій протистояння й не потребувало, бо від самого початку команди досить жваво намагались атакувати ворота по обидва боки поля. Колос на другій хвилині навіть був близьким до того, аби швидко відкрити рахунок, проте Безбородько засильно відпустив від себе м’яч перед чужим штрафним. Господарі поля не збирались звикати до чужого футболу, тому вже в атаці у відповідь забили гол через помилку Золотова під час перехоплення дальньої передачі Горіна на лівий фланг штрафного для Кулієва.

Оскільки гра ще навіть не встигла набрати обертів, "колоски" не мали необхідності вигадувати якісь нові підходи до подолання чужого захисту, і просто продовжували гнути власну лінію в позиційних атаках. Минай тим часом сподівався на власні швидкості під час контрнаступальних дій, а тому певний час ми спостерігали за гойдалками на футбольному полі. Зрештою, вони завершились невдалою, проте дуже гострою спробою Безбородька замкнути подачу з лівого флангу ударом у дальній кут.

А вже в наступній атаці Денис отримав поштовх у спину від Горіна на лівому фланзі чужого штрафного, за що арбітр миттю вказав на позначку. Оріховський спокійно поклав м’яч у правий кут воріт, тож командам довелось фактично із нульової позначки розпочинати цю гру, але уже з меншою кількістю ігрового часу у власному розпорядженні.

До кінця першого тайму залишалось дограти близько 15 хвилин, і команди проводили їх відносно спокійно аж до того моменту, як Ільїн вирішив на правому фланзі власного штрафного підкотитись під Кулієва, за що його команда в підсумку отримала пенальті у власні ворота. Виконувати покарання, як стало відомо трохи пізніше, мав Вітенчук, і краще б це зробив саме він, бо Вишневський пробив потужно, але влучив у праву стійку. Цей фактор став вирішальним для підсумкової нічиєї у першому тайму.

Друга половина гри була значно менш щедрою на кількість гольових моментів для обох команд. Фактично, ми постійно споглядали за боротьбою футболістів у центрі поля, тоді як подіям біля воріт виокремлювалось занадто мало ігрового часу. Усього дві нагоди — по одній для кожної зі сторін — мали місце. Твердохліб на завершення повного ігрового часу не зміг переграти Волинця ударом головою на завершення подачі з лівого флангу, а Бандура під завершення матчу потягнув потужний постріл Оріховського зі середньої дистанції. Увесь інший час гравці більше намагались пограти в пас поміж собою.

У наступному турі закарпатський Минай буде грати гостьовий матч проти петровського Інгульця, а ковалівський Колос на власному полі буде приймати харківський Металіст.

Минай — Колос 1:1
Голи: Кулієв, 4 — Оріховський, 32 (пен.)

На 36-й хвилині Олег Вишневський (Минай) не забив пенальті (штанга).

Минай: Бандура — Гончар, Горін, Нємчанінов, Трубочкін — Вітенчук — Воробчак (Голуб, 72, Рогозинський, 84), Хахльов (Байдал, 84), Твердохліб, Кулієв (Касімов, 67) — Вишневський (Колесник, 85).

Колос: Волинець — Золотов, Гончаренко, Чоботенко, Чорноморець — Мілько, Оріховський — Ільїн (Попов, 82), Болбат — Ісаєнко (Смирний, 57), Безбородько (Лисенко, 72).

Попередження: Горін, Голуб, Рогозинський — Мілько, Ільїн, Лисенко.