Донецький Шахтар посеред робочих тижнів у цьому сезоні вже звик до урочистого прослуховування гімну Ліги чемпіонів УЄФА, перебуваючи при цьому безпосередньо на футбольному полі під час чергового матчу в цьому турнірі. Проте звітній тиждень був зовсім не про міжнародні змагання, тоді як команди мусили вирішувати нагальні питання щодо ситуації на внутрішній арені.

Зокрема, "гірники" й на момент початку восьмого туру не дістались омріяної першої сходинки турнірної таблиці, яку одноосібно встиг захопити дніпровський Дніпро-1, тож для команди Ігора Йовічевіча існував неабиякий стимул здобувати перемогу в грі проти ковалівського Колосу. До речі, багато хто може й не підзабути, проте футболісти Ярослава Вишняка також певний час перебували на вершині, аж до того моменту, як самі не почали припускатись прикрих помилок і СК не набрав приголомшливої ходи.

Зрештою, Дніпро-1 у цьому турі такі втратив свої перші очки, тож майстерні стерв’ятники в особі "гірників" мали користатись із цієї нагоди на повну. Шахтар навіть дозволи собі трохи приманити Колос до власного штрафного на початку гри, проте трохи згодом, немов пружина, розвернувся в контратаці, а Мудрик записав на свій рахунок черговий м’яч у цьому сезоні. Михайло цього разу скористався незрозумілими діями Оріховського, який під час вибивання м’яча подалі від власного штрафного примудрився влучити в захисника Зозулю, що стояв неподалік.

Колектив Йовічевіча потому не надто наполягав на гольовому продовженні, і навіть припустився позиційної помилки перед власним штрафним, дозволивши Мякушку перевірити реакцію Трубіна потужним пострілом. Зрештою, цей момент виявився ледь не єдиним, за підсумком якого Шахтар дійсно ризикував наразитись на проблеми, оскільки надалі "гірники" просто не залишали суперникам шансів триманням м’яча подалі від власних воріт.

Тренерський штаб господарів швидко зрозумів, що в цій грі майже все зроблено, тому на другий тайм з’явився Лукас Тейлор за додатковою ігровою практикою. Бразильцю в підсумку лише раз довелось доторкнутись м’яча в центрі чужого штрафного на завершення прострілу Михайліченка з лівого флангу для того, аби забитий гол, після чого інтрига в матчі була фактично похована.

Тим паче, що Шахтар і третій м’яч провів майже одразу потому. Мудрик знову виконав прискорення до меж чужого штрафного, за чим захист Колосу не встигав упродовж усієї гри, і, зокрема, у епізоді зі завершальним ударом від Михайла під ліву стійку. Вочевидь, хтось дуже старанно та плідно попрацював на тренуваннях.

Шахтар міг після трьох голів зупинитись, але не став цього робити, і ще двічі змусив Волинця врятувати власні ворота на межі від пропущеного м’яча, коли голкіпер грав ногами біля самої лінії на завершення ударів Мудрика та Тейлора. І ось тільки після цього гра перейшла в спокійний струмок на користь господарів поля, до чого прагнула аж від самої перерви.

У наступному турі донецький Шахтар гратиме в гостях у закарпатського Миная, а ковалівський Колос прийматиме одеський Чорноморець.

Шахтар — Колос 3:0
Голи: Мудрик, 8, 57, Тейлор, 47

Шахтар: Трубін — Конопля (Тейлор, 47), Кривцов, Матвієнко, Михайліченко — Назарина, Степаненко (Джурасек, 62) — Зубков, Судаков (Криськів, 76), Мудрик (Петряк, 62) — Сікан (Траоре, 61).

Колос: Волинець — Зозуля, Новак, Чоботенко, Ємець — Оріховський (Богданов, 46) — Ільїн, Болбат (Ісаєнко, 76), Смирний (Задоя, 76), Мякушко (Кузик, 88) — Безбородько (Попов, 61).

Попередження: Безбородько.