Розклад чергового, уже десятого за ліком, туру української Прем’єр-ліги зазнав змін у вихідному розкладі, тож недільна програма протистоянь виявилась трохи неоднорідною. У ранній часовий слот розпочинались одразу два протистояння у найбільш віддалених на захід областях, під час яких зустрічались команди фактично з протилежних полюсів турнірної таблиці. Львову, наприклад, випала нагода приймати матч однойменного клубу проти харківського Металіста на полі стадіону СКІФ.

Футболісти Олега Дулуба лише одного разу перемагали до звітного протистояння, тому не мали можливості розраховувати на місця вище за зону вильоту, тоді як від підопічних Олега Ратія можна було очікувати на будь-які результати, адже ще під час виступів у Першій лізі проект "жовто-синіх" був геть інакшим від того, що ми бачимо зараз. Проте це жодним чином не заважало харків’янам розташовуватись поблизу єврокубкової зони, тоді як навіть загально визнані фаворити змагань були лишень блідою тінню самих себе.

Чи міг на цьому тлі Металіст вважатись фаворитом протистояння? Радше так, аніж ні. Тоді й недивно виходить, що ми побачили саме харківський колектив за атакувальними діями на початку матчу, і зрештою команда Ратія доволі швидкими темпами досягла успіху. Кричуща помилка захисту суперників перед власними воротами під час подачі кутового з правого флангу від Чайковського дозволила Прядуну забити вже шостий гол із початку нової кампанії. І якби ж-то Львів ще й навчався на власних огріхах!

Однак "золоті леви" певним чином утратили контроль над станом справ на футбольному полі, тоді як опоненти через кілька хвилин потому ледь не повторили власний успіх, однак цього разу голкіперу Ільющенкову вдалось парирувати удар бомбардира в ланці нападу суперників. Господарі поля були помітно менш мобільними в нападі, тож запропонувати щось у відповідь суперникам їм не вдавалось досить тривалий відтинок ігрового часу.

Лишень на завершення першого тайму Львів наблизився до голу у відповідь за рахунок кількох подач зі стандартів, але належним чином жоден із гравців Дулуба в чужому штрафному зачепитись за м’яч не міг. Гра поступово перейшла до другої половини на цьому тлі, і гості вимушено розпочинали її зі заміни у власному складі через травму Чайковського. Гравець із високою культурою пасу випав у найменш підходящий момент для команди Ратія, бо їй незабаром ще й не пощастило залишитись у меншості.

Максим Прядун був помітно активним виконавцем на футбольному полі, проте це все одно не давало йому можливості малювати фол суперника всередині чужого штрафного на власний розсуд. Арбітр подібне пробачати не став, і на 61 хвилині Металіст залишився в меншості в доволі відповідальний момент зустрічі. Суперники потрохи починали прокидатись, тож гостям довелось витратити ще певну кількість зусиль на те, аби стримати їх власними атакувальними діями вдесятьох.

Протримались "жовто-сині" відносно недовго — Львів заходив до останнього відтинку в десять хвилин ігрового часу з рівним рахунком на табло. Це настільки вдало з’явився на полі з лави для запасних Артур Ременяк, що вже за три хвилини встиг відзначитись результативним пострілом у дотик на завершення передачі з лівого флангу від Полегенька. Однак щось у футболістів Дулуба в цей день було з настроєм не те, бо надалі вони не схотіли спробувати зачепитись за успіх.

У наступному турі Львів гратиме гостьовий матч проти полтавської Ворскли, а харківський Металіст гратиме на виїзді проти луганської Зорі.

Львів — Металіст 1:1
Голи: Ременяк, 78 – Прядун, 9

Львів: Ільющенков — Грисьо, Крушинський (Якимів, 85), Муравський, Никитюк (В. Михайлів, 64), Полегенько — Вовкун, Мишенко, Васильєв — Нич (Ременяк, 75), Бугай.

Металіст: Костик — Шопін (Клименчук, 83), Мизюк, Ралюченко, Каплієнко — Демченко, Чайковський (Панасенко, 55), Танковський — Підлепенець, Прядун, Картушов (Коркішко, 75).

Попередження: Муравський, Грисьо, Вовкун — Прядун, Підлепенець

На 61-й хвилині був вилучений Максим Прядун (Металіст) (друге попередження).