Весняна частина єврокубкової кампанії в поточному сезоні не належала до поля зацікавленості київського Динамо. Можливо, воно й на краще, оскільки команда Мірчі Луческу повернулась до матчів української Прем’єр-ліги з гучної та сенсаційної поразки від петровського Інгульця (0:3), але потім учасно схаменулась, обігравши нещодавнього лідера національної першості — дніпровський Дніпро-1 (1:0). І якщо хтось із уболівальників киян тоді подумав, що для "біло-синіх" складний період залишився позаду, то на них чекала не менш гучна афіша.

У рамках вісімнадцятого туру національної першості столичний колектив на рідному Динамо ім. В. Лобановського приймав свого безпосереднього конкурента в боротьбі, поки що, за третю сходинку турнірної таблиці — луганську Зорю. Утім, перемога над командою Патріка ван Леувена могла відкрити футболістам Луческу шлях аж до другої сходинки, за умов сприятливого для них завершення матчу Вересу та Дніпра-1. Однак "мужики", які не програвали вже шість офіційних матчів поспіль, певна річ, були проти такого сценарію.

Перша половина гри з обох сторін відбувалась радше в контексті бажання уникнути помилок у захисті, що за такої турнірної ваги протистояння могли суттєво впливати на результат. Відмінністю від гри Динамо проти Дніпра-1 було лише те, що головний арбітр Ярослав Козик стримував себе в попередження виключно на самому початку зустрічі, тоді як гравці почали стабільно діставати справедливі покарання вже ближче до середини першого тайму.

Щодо гольових моментів, то за суцільною боротьбою їх майже не було помітно. Зоря мала суттєві проблеми з побудовою гри в атаці на початку зустрічі, але поступово почала в’язати комбінації на чужій половині, і навіть створила зусиллями Атнюха перспективний удар від правого кута штрафного над воротами. Але цей епізод був чи не єдиним із достатнім рівнем загрози для воріт на обидві команди, тож про жодні зміни до стану рахунку на табло не йшлось.

У другій половині гри Динамо спробувало оточити володіння суперників від самого початку, і навіть нарешті виконало перший удар зі свого боку за всю гру — Сидорчук здалеку з лівого флангу поцілив повз ближню стійку, але хоча б один свій недолік киянам удалось виправити. Залишалось щось робити з інтенсивністю, бо суперники постійно намагались атакувати у відповідь, тож важко було сказати, що наполегливість господарів аж надто дошкуляла Зорі.

У футболістів ван Леувена й у самих були непогані нагоди накшталт пострілів Русина чи Антюха, тож із часом Луческу довелось робити потрійну заміну, аби додатково пересмикнути рівну гру. Динамо після того почало врівноважено тримати м’яч на чужій половині поля, але зрештою тільки гаяло час без особливого просування. Призвело це до дуже поганих наслідків — на 83 хвилині Хлань втік до правого флангу атаки, звідки його простріл намагались завершити одразу двоє партнерів у центрі штрафного, але в підсумку пробив тільки Герреро, проте дуже вдало.

Представник Панами таким чином забив свій перший гол в УПЛ, після трьох гольових передач у попередніх зустрічах. А перед "біло-синіми" тим часом замайоріла необхідність відіграватись, чого вони так і не змогли в підсумку зробити.

У наступному турі київське Динамо зіграє в гостях у Львова, а луганська Зоря прийматиме львівський Рух.

Динамо Київ — Зоря 0:1
Голи: Герреро, 83

Динамо Київ: Нещерет — Тимчик, Попов, Дячук, Вівчаренко — Сидорчук, Лонвейк — Царенко (Перріс, 56), Гармаш (Волошин, 56), Кабаєв (Шепелєв, 56) — Ванат (Рамірес, 75).

Зоря: Сапутін — Бутко, Імереков, Батагов, Снурніцин — Мишньов, Бражко — Русин (Погорілий, 63), Дришлюк (Полегенько, 88), Антюх (Хлань, 77) — Герреро (Вантух, 88).

Попередження: Тимчик, Сидорчук — Русин, Антюх, Герреро, Батагов, Бутко