Геть не всі протистояння в рамках двадцять п’ятого туру української Прем’єр-ліги серед тих, що відбувались у звітній день, були присвячені зустрічам команд із верхньої половини турнірної таблиці. Із огляду на щільність у зоні вильоту, саме серед претендентів на пониження класом найближчим часом варто очікувати на найбільш запеклі сутички. Зокрема, це стосується й львівського Руху та петровського Інгульця, чия зустріч відбувалась у рамках третього часового слоту.

Діяльність Сергія Ковальця на посаді головного тренера "козаків" так чи інакше давала команді впевненість у власному майбутньому, бо Інгулець почав збирати необхідні залікові бали та нарощувати відрив від небезпечної ділянки турнірної таблиці. Однак за три матчі до цього колектив із Петрового не радував власних уболівальників перемогами, хоча й попит із нього в зустрічах проти представників зони єврокубків був незначним. І що вже казати про "жовто-чорних", які перемагали останнього разу ще на початку березня, а відтоді тягнули за собою серію вже дев’яти невдалих матчів.

Львівський колектив останнім часом привчив нас до того, що матчі за його участі позбавлені видовища та відбуваються на зовсім малих швидкостях. Спостерігаючи за стартовими хвилинами звітного протистояння, також були побоювання, що чергове протистояння виявиться важким до перегляду, адже "рухівці" не відзначались активністю на чужій половині аж до 14 хвилини, коли… забили гол.

За підсумком швидкого випаду до правого флангу штрафного Климчук пробив у воротаря суперників, а вдалий відскок на ногу Соломону-Отабору дозволив англійцю фактично розстріляти спорожнілі ворота. Катерина Монзуль та бригада VAR спільними зусиллями щось потім довго намагались знайти на повторі, але навіть офсайда в Юрія не було, тож і говорити про щось не мало сенсу.

У відповідь колектив Сергій Ковальця продовжував діяти за схожим сценарієм відповідно до початку гри, проте мав такі самі успіхи в завершальній стадії, як і раніше — ніякі. От і довелось через це досвідченому керманичу фактично переламувати хребет побудови власного колективу одразу п’ятьма замінами за чверть ігрової години на початку другого тайму, проте Руху після відновлення гри вдалось оформити другий гол. Також, не без участі Соломона.

Отабор на 47 хвилині подав із лівого флангу на ближню стійку, куди до межі воротарського вискочив із завершальним ударом головою Климчук, перевівши м’яч у дальній кут воріт. Ротація, зміна темпу проведення наступальних дій, перехоплення ініціативи в суперників — "козаки" дійсно всім цим намагались займатись, проте користі від того не було жодної.

Рух мав закривати цю зустріч на 67 хвилині, коли Підгурський одразу з перехоплення м’яча в центрі поля запустив передачу на хід Климчуку, який із центрального входу пробив повз ліву стійку. Насправді — у цьому епізоді взагалі не було жодного приводу для розчарування для Руху, бо свій другий гол у грі Климчук ще заб’є за підсумком контратаки наприкінці додаткового часу та гольової передачі Квасниці до центру чужого штрафного. Та й суперники, якщо вже говорити відверто, не намагались відігратись. Щось команди з центру України важко подорожують у західному напрямку цього туру.

У наступному турі львівський Рух зіграє в гостях у криворізького Кривбасу, а петровський Інгулець прийматиме донецький Шахтар.

Рух — Інгулець 3:0
Голи: Соломон-Отабор, 14, Климчук, 47, 90+5

Рух: Паньків — Роман, Дідик, Слюбик, Лях — Притула, Підгурський, Таллес (Карабін, 54) — Альваренга (Квасниця, 85), Климчук, Соломон-Отабор (Руніч, 78).

Інгулець: Білик — Нагієв (Марусич, 56), Поспєлов, Ковальов, Смоляков — Клименко, Кухарук, Запорожець — Одарюк (Сидоренкол, 46), Резепов (Сітало, 46), Козиренко (Мельничук, 46).

Попередження: Климчук, Руніч, Підгурський — Ковальов