Розклад середи в рамках двадцять восьмого туру української Прем’єр-ліги був побудований таким чином, що поміж матчами за участі трьох претендентів на чемпіонський титул ми мали нагоду трохи перепочити й разом із тим звернути увагу на не менш цікаву дуель. Рівненський Верес проводив черговий домашній матч у рідному місці, вирішуючи питання своєї подальшої участі в "елітному" дивізіоні в протистоянні проти Олександрії.

Як для протистояння на власну полі, "червоно-чорні" дуже вайлувато розпочинали звітну гру. Верес отримав два швидких м’ячі на самому старті зустрічі, а Олександрія обмежилась 16 хвилинами задля встановлення переваги за рахунком над суперниками. Говорити про те, що "поліграфи" на той час переважали господарів ще й за іншими показниками, не було зайвої потреби.

У обох випадках на завершальній стадії атак команди Ротаня відігравав надзвичайно велику роль Кирило Ковалець. Спочатку півзахисник ударом із центральної зони перед штрафним влучив у ноги Курку, рикошет від яких відіграв воротаря на лінії, а потім капітан Олександрії до правого флангу штрафного покотив на хід Михайленку, а той спіймав голкіпера несподіваним пострілом у ближній кут.

Коли команда так починає гру в рамках УПЛ, нерідко матч у підсумку виявляється справою вирішеною. Проте не наприкінці сезону, коли кожен бореться за своє щастя до останнього, а тим паче на рідному стадіоні. Ось і Верес не особливо брав до уваги той факт, що горить у два м’ячі, та продовжував спроби виходити до чужої половини поля. Уже посеред першого тайму команді Вірта вдалось відіграти один гол зусиллями Кльоца та його дальнього пострілу в правий кут із передачі Гайдучика назад із правого флангу штрафного.

Футболісти Ротаня в цьому моменті опинились у дуже незручному становищі, коли потрібно було обирати поміж подальшими атаками чи втриманням уже здобутої переваги. "Поліграфи" в підсумку зупинились десь посеред цих двох реалій та ще й перед самою перервою втратили центрального захисника Бондаренка за підсумком чергового пошкодження.

Робити заміни за підсумком першого тайму Ротань не став, бо йому здавалось, що команда працює на належному рівні. Проте вже перший реальний момент біля воріт Шевченка змусив про це замислитись. Вовченку на 55 хвилині дали не тільки прийняти подачу кутового з лівого флангу на дальній кут воротарського, а й другим дотиком пробити повз воротаря. І лише після цього гості почали пробувати змінити хід зустрічі точковими замінами, але було вже запізно.

Верес перехопив ініціативу та завершував гру власними непоганими моментами біля чужих воріт. Команда Юрія Вірта, можливо, і не награла на перемогу, проте бодай виглядала більш сміливою за суперників. Перед більш значущими матчами в боротьбі за виживання це буде дуже доречно.

У наступному турі рівненський Верес гратиме в гостях у київського Динамо, а Олександрія прийматиме луганську Зорю.

Верес — Олександрія 2:2
Голи: Кльоц, 26, Вовченко, 55 — Ковалець, 10, Михайленко, 16

Верес: Когут — Балан, Курко (Маткобожик, 84), Вовченко, Гагун — Лебеденко (С. Шарай, 46), Кльоц — Блізніченко, Кучеров, Г. Пасіч (В. Шарай, 72) — Гайдучик (Шестаков, 73).

Олександрія: Шевченко — Мірошніченко (Кобзар, 84), Бабогло, Бондаренко (Бондаренко, 45+1), Копина — Рибалка (Шулянський, 84), Сігеєв, Михайленко — Мустафаєв (Скорко, 57), Ковалець, Кулаков (Кожушко, 46).

Попередження: Балан — Михайленко