Олег Кононов, незважаючи на складний календар команди, вирішив кардинально не змінювати склад в порівнянні з поєлинком проти Зестафоні. Лише травмованого Ощипка замінив Даніло Авелар, а замість Годвіна вийшов більш орієнтованний на атаку Григорій Баранець. Ну й звичайно Батіста звільнив місце в старті для Гурулі, проте уже на початку матчу грузин травмувався і замість нього вийшов все той же Батіста.

Але вже до того часу Карпати вели. Після помилки гравців Арсенала перед своїм штрафним майданчиком Кожанов вийшов віч-на-віч з голкіпером і без проблем переграв Віталія Реву. Цікаво, що свій єдиний матч на власному полі проти запорізького Металурга львів'яни розпочинали зі швидкого голу.

Та й взагалі Карпат розпочали гру так, неначе саме вони програли два матчи поспіль, а не грали кожні три дні, зокрема лише в четвер в далекій Грузії проти Зестафоні. Арсенал же продовжував в тому ж ключі невдало діяти, програвати багато боротьби та помилятись у багатьох епізодах.

Проте поближче до середини тайму кияни оговталися після пропущенного гола, їх атаки ставали все більш гострими, і навіть дійсно небезпечні моменти почали виникати. Господарі в свою чергу старались не відсижуватись в обороні, що зробило гру цікавою та непербачуванною.

В останній фазі атак обидві команди мали деякі проблеми. Завдати прицільного точного удару практично нікому було серед всього розмаїття гравців на полі.

А напередодні свистка на перерву на авансцену вийшов арбітр Дмитро Жуков. Вже коли гравці та тренери стали задивлять на роздягальню Мазілу прощтовхнув м'яч повз Мілошевіча і був затриманий сербом. Порушення правила не обговорювалось, але сам епізод стався за межами штрафного майданчика. Максим Шацьких покарання виконав спокійно.

Ще пізніше Жуков вже був не таким принциповим, коли залишив на полі Младена Бартуловіча за жахливий підкат проти Неманьї Тубіча.

Такий перший тайм обіцяв ціваве продовження. Незважаючи на загальний рахунок, воно таким і вийшло. Суперники не відсижувались в обороні, постійно намагались знайти шляхи до воріт. Гольових моментів також вистачало, проте з їх реалізацією були вагомі проблеми. Хоча нічого стовідсоткового обидві команди не створили. Хоча намагались.

В принципі, нічия цілком справедливий рахунок цієї гри. Але в спорті, зокрема в футболі такими речами не мое навіть і пахнути. Уже в самій кінцівці після серії рикошетів м'яч від грудей Батісти залетів до сітки воріт!

Степан Марченко, спеціально для Football.ua

Карпаты - Арсенал 2:1
Голы: Кожанов, 4, Батиста, 90+4 - Шацких, 45+1 (с пенальти)

Карпаты: Тлумак, Федецкий, Тубич, Милошевич, Авелар, Г. Баранец (Годвин, 58), Ткачук, Худобяк, Кожанов, Гурули (Батиста, 10), Зенев (Гудыма, 73)

Арсенал: Рева, Ещенко, Шершун, Шоавэ, Данилов, Грицай, Старгородский, Богданов (Хомин, 46), Бартулович, Шацких (Миколюнас, 89), Мазилу (Самодин, 87)

Предупреждения: Федецкий, Ткачук - Бартулович, Грицай