Президенту ФФУ

п. Конькову А. Д.

Президенту ДЮФЛ України

п. Борту В. П.

У своєму листі до вас від 13 березня 2014 року, який також був опублікований на офіційному сайті ФК Скала, ми уже повідомляли про переманювання-викрадення гравця моршинської Академії футболу Скала U-14 Тараса Грици представниками ФК Шахтар (Донецьк), де доводили про недопустимість подібних дій представниками донецького клубу, які вже, на жаль, носять системний характер.

Йдеться про систематичне порушення правил "фейр-плей" у питаннях, пов’язаних з викраданням юних футболістів й з інших українських клубів, зокрема з Галичини. Жертвами футбольного "кіднепінгу" у різний час також ставали такі вихованці футболу Львівщини як Дмитро Чигринський, Тарас Качараба, Михайло Шишка, Михайло Писко. Все це залишалося поза увагою керівниками українського футболу.

І от історія з нашим вихованцем Тарасом Грицею має продовження: адміністрація ФК Шахтар знову всупереч нашим вимогам, а також нормам честі, моралі заявила цього гравця для участі в чемпіонаті Дитячо-Юнацької Футбольної Ліги України на весняну частину змагань сезону 2013/2014 років.

У зв`язку з цим, вимагаємо від вас анулювати заявку Грици Тараса і звернутися до керівництва ФК Шахтар про недопустимість таких дій у майбутньому. Маючи найбільший бюджет серед футбольних клубів Східної Європи, ФК Шахтар, мабуть, повинен виховувати власні таланти, а у разі необхідності запрошення футболістів з інших клубів, нехай робить це у цивілізований спосіб.

І ще раз звертаємося до Федерації футболу України з проханням переглянути певні нормативні акти, згідно з якими, гравці до 16-ти років не повинні виїжджати за межі області, адже це може спричинити певні труднощі у їхньому становленні як особистості.

Директор Академії футболу Скала Володимир Ольберт.