От і казочці кінець. Закарпатській казочці. Ні, теоретично ужгородська команда ще може наздогнати конкурентів у боротьбі за збереження прописки, однак відділ фантастики на другому поверсі. Дивовижно, як команда яка на рівні виглядає у матчах з  грандами вітчизняного футболу, наче рухом магічної палки перетворюється у гидке каченя у дуелях з такими командами як Іллічівець, Оболонь, чи Запоріжжя. І це при всій повазі до багато чисельних і вірних прихильників вищезгаданих команд.

Як на мене, сьогоднішня гра проти Металурга – найгірший домашній матч закарпатців у сезоні. Важко в це повірити, однак за весь поєдинок господарі не створили жоден реальний гольовий момент. І це в грі, коли відступати було нікуди. Гості ж, як ми і прогнозували перед матчем, особливого настрою і зарядженості на боротьбу не продемонстрували, граючи у футбол у своє задоволення.

Добираючись до комп’ютера для передачі даного звіту, думав що ж написати про перший тайм. Справа в тому, що футболу на полі як такого не було. Чи то футболістів обох команд спека так зморила, чи вже дає про себе знати фактор закінчення сезону і початку відпусток – сказати важко. Закарпаття ніби володіло територіальною ініціативою, однак без особливого просування до воріт Коваля. Можна згадати неточний удар на 6-тій хвилині у виконанні Давидова, небезпечний навіс на Трішовича на 32-ій від Гомеса, але це так, скоріше для статистики.

Гості, зрозуміло, нікуди поспішати не збиралися. До 30-тої хвилини команда Григорчука рідко переходила середину поля, однак коли вже запорожці атакували – було небезпечно. На 36 хвилині Аржанов з гострого кута у шпагаті потрапив у стійку воріт Бабенка, згодом запам’ятався сольний прохід Каськова…чомусь з пасом назад. Ось власне і все по першому тайму. Зате, приємно було спостерігати за вболівальниками. Сподобалася перекличка у середині тайму, коли запорожці кричали «Ужгород», а «Запад фронт»  - «Запоріжжя».

Цікавіше стало у другій половині гри. Причому, одразу. На 48-ій хвилині досвідчений Комарницький не вдало поставив корпус у боротьбі з Нестеровим, дозволивши вийти  Андрію сам-на-сам з Бабенком. Молодий форвард не схибив. До речі, Нестеров лише в перерві з’явився на полі, і одразу підбіг до Григорчука подякувати за вихід.

Традиційно після пропущеного голу, закарпатці забігали. Білою плямою на загальному  фоні виділявся Трішович, однак його активності було явно замало. Металург грамотно оборонявся, не підпускаючи господарів до власного штрафного. Гравцям Закарпаття нічого не залишалося, як бити з дальніх дистанцій, однак Райчевіч і Давидов пробивали чи то слабко, чи то мимо. Не допомогли і «танці» Невуче, які ефективні хіба що у першій лізі. Команда Григорчука доволі спокійно довела матч до перемоги, затьмареної травмою Опанасенка ( Євгена після одного із зіткнень винесли з поля на ношах). Футболісти Закарпаття покидали поле під  вигуки «ганьба» і «перша ліга».

І ще б звернув увагу на такий момент. У протоколі перед грою помітив одну неточність. Замість Крівцова, який там був внесений в основний склад, на полі грав Вернидуб ( Віталій, відповідно, значився у запасі). Подумалося, що тепер Григорчук має лише дві заміни ( за неофіційної інформацією, Сергій Крівцов травмувався на розминці), однак тренер гостей провів під час гри ще три заміни…

Олександр Сабадош (Ужгород), спеціально для Football.ua

Закарпаття - Металург З 0:1
Гол: Нестеров, 49

Закарпаття: Бабенко - 6,0, Комарницький - 4,5, Хауші - 5,5, Болохан - 5,5, Леандро - 5,5 (Алексєєв 74 - 4,5), Райчевіч - 5,0, Микуляк - 4,5 (Іванов 46 - 5,0), Лісіцин - 5,0 (Невуче 53 - 5,0), Трішович - 6,0, Давидов - 5,0

МЗ: Коваль - 6,0, Опанасенко - 6,0 (Сидорчук 79 - 6,0), Невмивака - 6,0, Вернидуб - 6,0, Польовий - 5,5, Тігорєв - 6,0, Степаненко - 5,5, Аржанов - 6,5, Каськов - 5,5 (Пісоцький 46 - 5,0), Цигирлаш - 5,5 (Нестеров 46  - 6,5), Алозіє - 5,5

Попередження: Болохан, Леандро - Аржанов, Невмивака