ФК Полтава у матчі 19 туру першої ліги переміг Буковину 2:0 на штучному полі своєї заміської бази завдяки двом голам у другому таймі. На рахунку колишнього гравця Буковини Максима Боровця – гол+пас.

Буковина у таблиці нині остання – для Полтави це був і плюс, і мінус: з одного боку, на аутсайдера потрібно додатково налаштовуватися, з іншого – від чернівчан марно було вимагати 200-відсоткового настрою, адже підопічні Юрія Гія, за його ж словами, грають не за гроші, а за власне ім’я і на одному лише голому ентузіазмі.

Гра це підтвердила: Полтава в першому таймі хоч і мала значну перевагу і у володінні м’ячем, і за ударами, однак відзначитися не могла. По-перше, коригував перебіг матчу сильний вітер, по-друге, в старті у Полтави вийшли одразу шестеро новачків у порівнянні з першим колом, що аж ніяк не сприяло зіграності, плюс кілька гравців змінили позиції. Важливим чинником було і те, що кілька лідерів команди травмовані або ж не набрали форми після відновлення від пошкоджень.

У першому таймі можна відзначити моменти у Прокіпчука, Волкова, Шастала, Насібуліна – усієї лінії атаки Полтави. Чернівчани ж, вдало відзахищавшись, шукали свої шанси у флангових контратаках та під час стандартів – теж безуспішно.

На другий тайм замість центрального півзахисника Ковальчука у Полтави вийшов Максим Боровець – екс-футболіст Буковини, і ця заміна стала ключовою, адже Максим забив гол і віддав результативну передачу в матчі проти колишніх одноклубників. З якими, до речі, дуже тепло привітався після гри – як і з уболівальниками гостей, які приїхали до Полтави.

Отже, на 63-й хвилині чергова флангова атака Полтави стала результативною: найкращий асистент першої ліги Ярослав Прокіпчук, який перейшов до Полтави з Миколаєва, виконав навіс зі свого лівого флангу, а захисники Буковини залишили без опіки у власній штрафній Боровця, який ногою з близької відстані одним торканням відправив м’яч у сітку.

Ще за п’ять хвилин Полтаві вдалося те, що її футболісти неодноразово відпрацьовували на тренуваннях. Атака Буковини правим флангом захлинулася в ногах у Зеленевича, той коротко відіграв на Кравченка, а лівий захисник сильно вибив м’яч уперед. На іншій половині поля на той момент лишився тільки один захисник, йому нав’язав боротьбу Микита Вовченко (теж вийшов на заміну – друга вдала рокіровка від Федорчука), і зміг відібрати м’яча. Йому на підмогу з глибини поля прибігли Боровець і Насібулін – вийшов класичний вихід три в два. Боровець отримав пас від Вовченка, не став скупитися і відпасував на Насібуліна, якому лишалося просто влучити в рамку – 2:0.

Федорчук одразу знімає форварда Шастала і випускає центрального півзахисника Стеценка, але і після цього до завершення гри полтавці могли забивати ще не одного разу, однак вдовольнилися перемогою 2:0, чим реваншувалися за поразку від Динамо-2 у попередньому турі. Буковина ж, за словами її наставника Юрія Гія, радує хоча б тим, що взагалі існує, хоча і її молоді футболісти в оновленому на 50 відсотків складі мали нагоди для взяття воріт і час від часу демонстрували цілком прийнятну гру, аби вибратися з останнього місця.

Євген Бриж, Football.ua

ФК Полтава – Буковина (Чернівці) 2:0
Голи: Боровець, 63, Насібулін, 68

Полтава: Кучинський – Зозуля, Бутенін, Ткачов, Кравченко – Ковальчук (Боровець, 46), Недоля – Насібулін, Прокіпчук (Вовченко 64) – Волков (Зеленевич, 55), Шастал (Стеценко, 70).

Буковина: Яшков, Тєрєхов, Лисюк, Темерівський (Ситников, 75), Власюк, Дем'янчук, Білоус, Толстяк (Косован, 81), Ушаков (Королянчук, 66), Булезюк (Загідулін, 60), Лакуста.

Попередження: Ковальчук, Кравченко – Дем'янчук.