В вівторок, 10-го липня, у Чернігові презентували відновлений футбольний майданчик, розташований за адресою вул. Самострова, 9. Майданчик відновили у партнерстві Кредобанк і Mastercard у рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи "Передай пас". Майданчик має площу 385 квадратних метрів та відкритий для всіх охочих. Під час відновлювальних робіт на майданчику замінили фундамент, поклали покриття зі штучної трави на полі, встановили нові огорожу та спортивне обладнання, яке відповідає міжнародним вимогам міні-футболу.

"Раді бачити, як наша віра в об’єднуючу силу футболу втілюється в реальні проекти, що вже змінюють на краще життя місцевих громад. Тепер переконатись у цьому зможуть і мешканці Чернігова. Сподіваємося, що наша з партнерами ініціатива надихне місцеву громаду на хорошу гру і на народження нових футбольних легенд", — зазначила Тетяна Луценко, менеджер маркетингових програм Mastercard в Україні.

"Ми в Кредобанку реалізуємо чимало соціальних проектів, і тому без вагань підтримали запрошення Mastercard долучитися до Всеукраїнської соціальної ініціативи "Передай пас". Сподіваємось, що відновлений спільними зусиллями футбольний майданчик стане гарним місцем для дозвілля та чудовою можливістю для розвитку дитячих футбольних талантів, а для когось з нинішніх школярів – навіть першим кроком до старту зіркової кар’єри", — відзначив Віктор Гальчинський, керівник прес-служби ПАТ Кредобанк.

Загалом проект передбачає облаштування 14 футбольних майданчиків у 12 містах: Броварах, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Києві, Львові, Одесі, Рівному, Харкові, Черкасах, Чернігові та Чернівцях. У Чернігові майданчик відкривали представники Mastercard, Кредобанк, місцевої мерії. Першим на оновленому майданчику пройшов товариський футбольний матч між вихованцями дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу Десна.

Дослідження Mastercard виявило: 48% українців переконані, що футбол об’єднує друзів і допомагає зустрічатися з новими людьми. 43% опитаних називають футбол способом відпочити й зняти стрес, а 17% грають у цю гру з дитинства. 84% опитаних українців сказали, що відновлення спортивних майданчиків для аматорського футболу не тільки збільшить інтерес до гри, а й позитивно вплине на місцеву громаду.


Про Mastercard

Mastercard — міжнародна компанія, що спеціалізується на платіжних рішеннях і технологіях. Компанія управляє найшвидшою у світі платіжною мережею, що об'єднує споживачів, фінансові установи, торговельні підприємства, державні організації та представників приватного сектора в більш ніж 210 країнах і територіях. Продукти та рішення Mastercard роблять щоденну комерційну діяльність, таку, як покупки, подорожі, ведення бізнесу та управління фінансами, більш простою, безпечною і ефективною для кожного.

Про Кредобанк

ПАТ Кредобанк — найбільший банк Західної України,  найбільша польська інвестиція у банківську систему України. Заснований у 1990 році, нині належить до групи  банків іноземних банківських груп за класифікацією НБУ. Акціонером банку є найбільший банк Польщі – PKO Bank Polski S.A. Банк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу в 22-х областях України та Києві.