Про важливість цього матчу говорити зайве. Обом командам потрібні очки, як повітря під водою. І після львівського дербі для Львова матчі проти аутсайдерів – на вагу золота. Ще у міжсезонні ці команди частенько проводили спаринги і одного разу Маріупольці нахватали аж 5 м’ячів. Проте за товариськими матчами про готовність чи форму не судять, адже в другому турі львів’яни після феєричної перемоги над Шахтарем повністю відгребли в Маріуполі. Що ж нам покаже гра у Львові (Надіємось, не сніговому і не дощовому).

Тактика

Тактична побудова гри в цьому матчі повинна бути спрямована на атаку, адже тут вже не жарти і не матч проти Динамо чи Шахтаря у якому нічия буде щастям. Тут потрібна перемога насамперед Львову.

Щодо стартового складу, то поміняти когось у порівнянні з матчем проти Шахти Ковалець зможе, і це буде правильним, адже саме нестандартні тренерські ходи приносять позитивну гру, а інколи й результат. В попередньому матчі не дуже впевнено зіграли захисники Львова. Спочатку Кіцута не встиг за Гаєм, який забив гол, а потім Романюк апатично спостерігав, як Луїс Адріану з-під ноги пробиває Марущака. Кого з них випустить Ковалець? Напевно Кіцуту. А сам захист дуже залежить від Ващука, що мусить показати куди, хто і для чого.

Що до Іллічівця то Маріупольці мали досить тривалий відпочинок і не провели гри проти київського Динамо, яку перенесли на 5 грудня і це може позначитись з позитивного боку (пауза, відпочинок) так і з негативного (за негоди, доведеться вперше грати при сніговому покриві).

Психологія

В минулому матчі підопічні Ковальця отримали позитивний заряд від гри з Шахтарем. Поразка на перший погляд повинна затьмарити і вселяти зневіру у власних силах або ж прагнення довести зворотнє. Але до поразки, в принципі, реалісти були готові і просто помста відбулась. Нічого особистого, а просто звели рахунки і «шмальнули» два у відповідь. Команди перебувають на, м’яко кажучи, незручному для себе становищі. А тому саме поразка від брата по нещастю може поламати впевненість в собі та створити невеликий моральний шок, адже поправтити його можна буде вже нескоро, бо наступає перерва.

Ілля Близнюк прагне утвердитись на місці Іщенка (колишньому місці). Що б там не говорили, але це престижно в наш час пліч-о-пліч працювати з такими тренерами, як Сьомін, Луческу, Маркевич, Костов, Павлов, Безсонов… (всіх не перелічиш). Тут простих не беруть, а якщо й беруть, то миттєво звільняють за простоту.

Орієнтовні склади:

Львів: Марущак, Гальчук, Ващук, Жданов, Кіцута, Федорчук, Б. Баранець, Г. Баранець, Худзік, Котенко, Гордієнко

Іллічівець: Глущенко, Камдем, Ситник, Соляник, Ярошенко, Чучман, Кирильчик, Оберемко Іващенко, Воробей, Кривошеєнко

Прогноз Football.ua 2:1

Цікаві моменти

- після вдалого дебюта у Львові Сергія Ковальця команда програла чотири останні гри з загальним рахунком 4:14;

- два останніх домашніх матча львів’яни неодмінно програвали з рахунком 2:4;

- Іллічівець з восьми поєдинків на полях суперника в цьому сезоні не програв лише одного разу, а загалом серія без перемог на виїзді у азовців дійшла до позначки 21 матч. Останнього разу таке відбулось 5-го серпня 2006 року в Алчевську.

Іван Федик (Львів) спеціально для Football.ua