Президенту
Федерації Футболу України
п.Суркісу Г.М.

Шановний Григорію Михайловичу,

Керівництво ФК Карпати звертається до Вас з клопотанням перерахувати нашому клубові кошти, що належать нам в рамках Програми Солідарності УЄФА, за весь період функціонування цієї Програми.

Впродовж декількох років офіційно оприлюднювалась інформація про те, що керівництвом Федерації Футболу України та Професіональної Футбольної ліги України ці кошти мали скеровуватись на будівництво навчально-тренувального центру молодіжної та юнацьких Національних команд України з футболу у с.Гореничі, що поблизу Києва. Згідно з Положенням про Програму Солідарності, яка доводилась до нас у Циркулярних листах УЄФА, кінцевими отримувачами таких коштів можуть виступати лише клуби. У переважній більшості випадків наш клуб не давав своєї відмови від отримання коштів, навпаки надавав свої банківські реквізити для здійснення належного нам перерахунку. У ряді випадків ми навіть не отримували належної інформації про обсяг належних нам коштів згідно Програми.

Змушені констатувати реальний на сьогодні факт, що вищезгаданого навчально-тренувального центру донині так і не збудовано, а впродовж останніх років про його активне будівництво навіть не йшла мова. До цієї теми знову звернувся віце-президент ФФУ п.Анатолій Біденко в останній передачі "Відверто про футбол". З його слів ми довідались, зокрема, про той факт, що кошти на будівництво центру почали освоюватись у 2004 році та, попри те, що належать нам в рамках Програми Солідарності УЄФА, формально скеровувались на нього принаймні з сезону 2000/2001 років! При цьому, як виявляється, кошти нібито освоювались за умов, коли юридичних договірних гарантій можливості будівництва центру фактично не існувало.

Більше того, ФК Карпати ніколи не отримував жодних підтверджень того, що кошти, виділені на його будівництво з обсягів згідно Програми Солідарності УЄФА, взагалі коли-небудь скеровувались саме на будівництво центру, не кажучи вже про отримання яких-небудь звітів про використання фактично належних нам коштів. Таким чином, кошти, які могли і мали бути використані нашим клубом для покращення матеріальної бази системи підготовки молоді ФК Карпати, фактично були використані або нецільово, або безгосподарно.

Хочемо звернутися також і до іншого прикладу з недавньої історії, коли тренувальний центр у Кончі-Заспі, який будувався згідно з усіма повідомленнями у засобах масової інформації як тренувальна база Національної команди України з футболу, фактично став тренувальною базою київського Динамо, а збірна України змушена оплачувати оренду цієї бази. На жаль, на сьогодні ніхто, навіть за умови, якщо база у с.Гореничах справді буде збудована, стосовно чого ми маємо серйозні і обґрунтовані сумніви, не може гарантувати нам, що такий сумний досвід не повториться.

Виходячи з вищенаведеного, звертаємося до Вас з клопотанням здійснити належні нам виплати, попередньо узгодивши їх розмір із залученням усіх відповідних документів, що надійшли від УЄФА за період функціонування Програми Солідарності УЄФА. ФК Карпати гарантує виключно цільове використання отриманих коштів.

З повагою, Генеральний директор ТзОВ КПФ Карпати Дедишин І.М.