Football.ua

Литовский сценарий для французов

Національна збірна Франції, як і команда Олега Блохіна, зазнала суттєвих втрат перед суботнім двобоєм у Парижі.
31 May 2007, 14:13
Інше

Одначе, якщо наставник українців обійшовся без вливання свіжої крові, Раймон Доменек запросив на збір двох нових футболістів та викликав ще двох гравців, які з’являлися у складі «галльських півнів» лише в березневому товариському матчі з Австрією.

Новачки та дебютанти

Вперше до лав «триколірних» потрапили форвард «Ренна» Джиммі Бріан та півзахисник «Осера» Бакарі Санья, а Самір Насрі з «Марселя» та Карім Бензема з «Ліона» дебютували 27 березня у спарингу з австрійцями (1:0). Тільки вдруге вийшов на поле в цьому поєдинку одноклубник нашого Андрія Шевченка по лондонському «Челсі» – Лассана Діарра. Його прем’єра відбулася трьома днями раніше у відбірній грі з литовцями, яку підопічні Доменека також виграли з мінімальним рахунком (1:0). Тоді ж розпочав виступи у головній команді країни Абу Діабі із англійського «Арсенала».

Все ті ж обличчя

Проте, навряд чи наставник французів наважиться на експерименти у поєдинку з командою Олега Блохіна. Вихід новачків на заміну цілком можливий, але ризикувати та довірити їм місце в «основі» в дуже важливому протистоянні, де втрата очок може стати вирішальною, малоймовірно. Більш того, зараз під рукою Доменека перебувають практично всі виконавці, що досягли успіху в Литві. Виняток складають лише травмований Віллі Саньоль з мюнхенської «Баварії», який грав у Вільнюсі зі старту, та Фредерік Пікьон із «Сент-Етьєна» (знаходився в запасі).

Хто потрапить до заявки?

Цілком припустимо, що головний тренер віце-чемпіонів світу віддасть перевагу вже випробуваному в Прибалтиці сполученню гравців, які на практиці довели, що можуть грати без лідерів й діяти при цьому як єдиний механізм. В деякій мірі підтверджують таке припущення й слова самого керманича французів: «У заявці має бути лише 18 гравців, але якщо я вже зроблю свій вибір, то це означатиме, що ті, хто до неї потрапить, дуже гарно грають у футбол і їм є що продемонструвати».

Низька результативність

Занепокоєння наставника срібних призерів ЧC-2006 може викликати лише результативність його форвардів, котрі в цьому сезоні не дуже часто засмучують голкіперів суперника. Найбільш забивним нападником наразі є Ніколя Анелька, який 12 разів відзначився за «Болтон» у чемпіонаті Англії, а також провів єдиний м’яч у ворота литовців у згаданому матчі кваліфікації Євро-2008. Натомість на рахунку ліонця Сіднея Гову лише три влучні постріли, але, разом із тим, у відбірному циклі від нього двічі постраждали італійці.

Ігрова практика

Олег Блохін має схожі проблеми. Мало того, що у передній ланці він може розраховувати лише та трьох боєздатних нападників, так двоє з них ще й не мають належної ігрової практики. Натомість у французів всі майстри атаки перебувають у тонусі. Так, в активі Анелька 38 матчів за клуб (12 голів), у Гову – 39 (3), а у новачка Джиммі Бріана – 41 (10). Для порівняння: Андрій Воробей виходив на поле у 29 поєдинках, забивши при цьому лише 3 м’ячі, а Олексій Бєлік – в 31-му (10).