Football.ua

Жорже Жезуш: З часом, Саудівська Аравія увійде до топ-5 ліг світу

Новий португальський тренд.
27 September, 19:46
Інше

Головний тренер Аль-Хіляля Жорже Жезуш висловився про саудівську Про-лігу. Цитує португальського фахівця A Bola.

"Цього року встановили правило, що всі команди за бажання можуть підписати двох легіонерів до 22 років. І майже всі команди це зробили, ми підписали тільки одного, Маркоса Леонардо, якому 21 рік.

І це ясний доказ того, що молоді люди сьогодні приїжджають до Саудівської Аравії не тільки через фінансовий аспект, а й тому, що бачать, де знаходяться одні з найкращих гравців у світі. Це правда, що вони є і в Європі, але в Європі кілька країн, Саудівська Аравія — одна, і в ній багато найкращих гравців.
До чемпіонату світу-2034 (який пройде у Саудівській Аравії — прим.), ліга зростатиме не тільки в плані гравців, а й тренерів. Великі тренери починають приїжджати і працювати в саудівських командах. Наприклад, Піолі — великий італійський тренер, кілька днів тому очолив Ан-Наср.
Я не кажу, що майбутнє футболу буде за Саудівською Аравією, тому що це не так. Майбутнім футболу завжди буде Європа, але саудівський футбол буде на високому рівні та з часом увійде в топ-5 ліг. Я в цьому не сумніваюся, — заявив Жезуш.