Football.ua

Гол Мудрика допоміг Челсі обіграти Крістал Пелес у дербі

Команда Маурісіо Почеттіно в черговому проблемному для її нападу протистоянні таки зачепилась за три очки.
27 December 2023, 23:33
Англія

Boxing day формально залишився позаду в календарі, а ось тур англійської Прем’єр-ліги під номером 19, який він зачепив, усе ще триває у своєму розіграші. Не обійшлось і без принципових протистоянь посеред тижня, бо в Лондоні відбувалась чергова варіація дербі міста поміж двома середняками турнірної таблиці, Челсі та Крістал Пелес.

Обом командам потрібні були три очки за підсумком цієї гри, тому ми очікували на дуже запекле протистояння, незважаючи на всі питання, які супроводжували виступи колективів Маурісіо Почеттіно та Роя Годжсона до цього. Аргентинець, до речі, не погребував місцем у стартовому складі для Михайла Мудрика, хоча з дискваліфікаціями Стерлінга й Палмера було важко передбачити будь-який інший сценарій.

І українець одразу виправдав своє перебування на футбольному полі — гол на 13 хвилині в ситуації, коли залишалось лише підставити ногу перед порожніми воротами під простріл Гюсто, який сам і створив цей м’яч для партнерів. Але хтось таки мав завершувати цю трохи кострубату атаку Челсі, тож нехай це мав бути наш співгромадянин. Мудрик і дубль міг одразу покласти, але з передачі Джексона не перекинув м’яч над воротарем у ситуації віч-на-віч.

У Пелес були великі проблеми з побудуванням якісних атак, тож істотного спротиву вони не могли створити. Інша справа, що Челсі знову марнував свої гольові нагоди, тож не міг закріпити незначну перевагу. Ситуація за таких умов залишалась у підвішеному стані, і коли це трапляється з командою Почеттіно, то вона обов’язково десь має схибити.

Цього разу це сталось на першій хвилині компенсованого часу перед перервою, коли Олісе завершив на дальній стійці подачу Аю з лівого флангу. Йому ще й із грудей дали пробити в тому моменті — повне неподобство, але то така гра від Челсі в захисті.

Отже, знову другий тайм, знову потрібно забивати. Але як це робити, коли створенням гольових моментів ніхто не може зайнятись через банальну відсутність м’яча в ногах? Насправді, початок другої половини цієї гри був узагалі не про футбол, бо якісної гри там узагалі не було. Натомість було багато боротьби, і саме так "винесли" жорстким поштовхом за межі поля на лаву для запасних Мудрика поблизу до 70 хвилини.

Челсі завершував матч у атаці, і на 74 хвилині Джексон показав, ким є насправді з точки зору гри в нападі, згаявши просто нереальний момент під час побачення з воротарем у центрі штрафного. Він одразу намагався виправитись, однак подача Сілви з правого флангу полетіла на нього до невеличкого офсайду, тож ні про що не доводилось говорити в тій ситуації.

І ось коли в цьому матчі вже не залишалось особливих сподівань на зміну рахунку, незважаючи на атаки Челсі, Езе примудрився сфолити проти Мадуеке на межі власного штрафного, а Ноні потім спокійно переграв воротаря суперників. Як бачимо, "сині" можуть перемагати, якщо дійсно до останнього в це вірять.

У наступному турі Челсі гратиме в гостях у Лутона, а Крістал Пелес прийматиме Брентфорд.

Челсі — Крістал Пелес 2:1
Голи: Мудрик, 13, Мадуеке, 89 (пен.) — Олісе, 45+1

Челсі: Петрович — Гюсто, Дісасі, Бадьяшиль (Гілкріст, 90+2), Колвілл (Сілва, 58) — Кайседо, Галлагер — Нкунку (Мадуеке, 71), Маатсен (Лавія, 58), Мудрик (Броя, 70) — Джексон.

Крістал Пелес: Гендерсон — Клайн, Андерсен, Геї, Мітчелл — Річардс, Лерма (Франса, 90+1) — Олісе, Езе, Аю (Шлупп, 90+2) — Матета.

Попередження: Кайседо, Мадуеке — Річардс, Мітчелл.