Football.ua

Арсенал у трилері вирвав перемогу над Лестером і наздогнав Манчестер Сіті

Команда Мікеля Артети за ходом другого тайму примудрилась утратити перевагу в два м'ячі, але поновила її вже в компенсований час.
28 September, 19:03
Англія

Минулими вихідними в англійській Прем’єр-лізі тільки й розмов було про центральний матч п’ятого туру на Етіхаді, у якому Манчестер Сіті та лондонський Арсенал зіграли в нічию (2:2) й знову розійшлись по своїх кутах на тривалій дистанції чемпіонських перегонів. Багато розмов було після тієї гри, і навіть кубкові завдання команд Мікеля Артети та Хосепа Гвардіоли посеред тижня не змогли посунути цю дискусію вбік у інформаційному полі.

Рівно до початку нового вікенду національної першості, у рамках якого в гості до "канонірів" на Емірейтс завітав Лестер. "Лиси" повернулись до "елітного" дивізіону, можливо, не так, як би їм того хотілось, однак із серію без перемог від самого старту вони все одно знаходили в собі сили робити кроки в Кубку англійської ліги, від якого такі команди, як той же Арсенал, радо б відмовились узагалі. Власне, це й було єдиною можливістю для Стівена Купера знизити напруження довкола команди, яка знову перебувала поблизу небезпечної зони.

У цьому матчі можна було очікувати боротьби, але щоб Лестер настільки закрився в захисті й боявся навіть за власну половину поля вийти — такого очікувати було неможливо. Арсенал виграв перший тайм із скромною перевагою за рахунком на табло, але з якимись чудернацькими показниками статистики, про які в пристойних колах зазвичай уголос не говорять. Усе було погано у виконанні "лисів".

А те, як вони захищались при цьому, то могли й бідолашного Германсена самого залишити на лінії воріт — гірше б точно не стало. І це ще Мартінеллі, Гаверц та Сака встигали марнувати свої моменти поміж тим, як бразилець замикав простріл англійця на 20 хвилині, а потім сам асистував Троссару вже в компенсований до першого тайму час. Та й дійсно — іти на перерву з перевагою лише в один гол за такої гри господарям мало б бути соромно.

Але після перерви Арсенал відверто здивував усіх присутніх. Це ж треба було відпустити гру, яка йшла суто в одні ворота! Уже в першій атаці Лестер заробив штрафний на лівому фланзі, із якого подачу Буонанотте на ближню стійку головою завершив Джастін. Після цього на полі почала утворюватись та сама вакханалія, яка зрештою подарувала нам чергове незабутнє завершення гри на Емірейтс. Хоча скільки їх подібних уже було за останній час…

На 58 хвилині Троссар влучає в ближню стійку на завершення прострілу Саки з правого флангу, але вже за шість хвилин гості відповідають ще більш потужним ляпасом, коли той-таки Джастін завершує фантастичним ударом зльоту на дальньому боці штрафного пас Ндіді з лівого боку поля. Якщо Артета на той момент вважав, що в нього все під контролем, то з’явився привід над цим замислитись.

Почались заміни від "канонірів", але разом із тим розпочався справжній театр одного актора у виконанні воротаря "лисів" Германсена. Які удари в цьому другому таймі він не витягнув у виконанні суперників, хтось може пригадати? Та й не було таких, але ж які моменти в той самий час були в Арсенала! Гаверц, Сака, Калафіорі — усі вони так і не змогли власними зусиллями переграти воротаря суперників.

А допомогли Арсеналу врятувати цю гру ті самі кутові, які й допомагали кілька  матчів поспіль до цього. На четвертій компенсованій хвилині Сака подав на дальню, а Троссар навіть не намагався бити по воротах цього божевільного Германсена, але його простріл зрізав у сітку Ндіді. Далі Лестер кинувся атакувати, бо що вже було втрачати, але гостей ще раз піймали на контратаці, проте Жезус так само не пробив воротаря, а от той-таки Джастін ледь не власноруч потім виклав відскок на ногу Гаверца перед порожніми воротами.

У наступному турі лондонський Арсенал прийматиме Саутгемптон, тоді як посеред тижня вдома гратиме проти французького Парі Сен-Жермен у Лізі чемпіонів УЄФА, а Лестер на власному полі протистояти Борнмуту.

Арсенал — Лестер 4:2
Голи: Мартінеллі, 20, Троссар, 45+1, Ндіді 90+4 (авт.), Гаверц, 90+9 — Джастін, 47, 64

Арсенал: Рая — Тімбер, Саліба, Магальяйнс, Калафіорі — Райс, Парті (Нванері, 85), Гаверц — Сака, Мартінеллі (Стерлінг, 74), Троссар (Жезус, 90+7).

Лестер: Германсен — Джастін, Фас, Околі (Фатаву, 90+8), Крістіансен — Вінкс, Скіпп (Декордова-Рід, 90+1), Ндіді (Едуар, 90+8) — Буонанотте (Аю, 84), Варді, Мавідіді (Ель-Ханнус, 90+1).

Попередження: Калафіорі — Варді, Ндіді, Буонанотте