Football.ua

Салах урятував для Ліверпуля нічию на Емірейтс проти Арсеналу

Команда Мікеля Артети заплатила хоча б за цей результат здоров'ям ще двох виконавців.
27 October, 20:32
Англія

Ця неділя вболівальникам запам’ятається надовго. Бо від такої кількості принципових протистоянь по всіх куточках Європи голова йшла обертом. І дуже погано вчинили організатори національних змагань, явно не маючи цього на меті, коли своїми рішеннями зумовили збіги в розкладі трансляцій. Постраждали при цьому, наприклад, українські вболівальники, яким у розпал першого тайму Класичного доводилось розриватись поміж двобоєм у Києві та дуже запеклою грою у Лондоні.

Місцевий Арсенал приймав Ліверпуль і це було настільки гаряче протистояння, наскільки в принципі можна було собі уявити на початку сезону. На календарі був тільки дев’ятий тур англійської Прем’єр-ліги, а вже стільки всього встигло відбутись! Зокрема, "червоні" захопили першість у чемпіонаті, проте їх уже встиг напередодні посунути Манчестер Сіті, тож у разі втрати очок команда Арне Слота ризикувала втратити й лідерство. А ось "каноніри" нічим не ризикували, бо й без того відставили від опонентів уже на чотири бали.

Оці всі яскраві афіші в АПЛ інколи виявляються дуже невиправданими в плані яскравого футболу. Добре, що в Арсеналу та Ліверпуля подібне трапляється лишень зрідка й точно не цього разу. Бо коли команди забивають одна одній ще до завершення 20 хвилини, то гру точно не можливо вважати нудною. І вона такою й не була — господарі відкрили рахунок у зустрічі, коли Робертсон не стримав Саку на лівому фланзі штрафного під час закидання від Вайта, а суперник потім розстріляв у ближній кут.

Однак "червоні" вчинили ще більш підступно за рівний відтинок ігрового часу пішли й забили з кутового, які взагалі-то останнім часом вважаються чи не найсильнішою стороною саме "канонірів". Цього ж разу Діас під час навісу з лівого флангу на ближній скинув собі за спину на ван Дейка, а той головою спрямував м’яч у сітку. Активний старт, але на цьому ніхто зупинятись не планував.

І тут уже ми просто не мали іншого вибору, окрім як сказати, що Ліверпуль цього разу виправдав найгірші побоювання. Команда Слота до цього мало проти кого із суперників грала на дійсно високому рівні конкуренції, і коли навпроти постав Арсенал, то одразу з’явились якісь дрібні помилки в захисті, що в підсумку ні до чого доброго привести не могло за замовчанням.

До того ж, команда Артети має дуже добру пам’ять та багато спортивної злості, аби пригадати суперникам наприкінці першого тайму пропущений після стандарту м’яч. Арсенал пішов на перерву з голом Меріно ударом головою за підсумком навісу із штрафного з правого флангу від Райса.

Утім, у другому таймі в "канонірів" не було жодного приводу для радощів, хоча й команда вела за рахунком на табло. Бо спочатку з травмою коліна попросив про заміну Габріел, а вже під завісу гри Тімбер, який і без того щойно відновився, присів на газон явно не за власної волі. Але навіть за таких умов Олександра Зінченка до гри не залучили.

І когось потім ще має дивувати, що на 81 хвилині закидання Трента з власної половини пішло саме на правий фланг чужого штрафного, де не втримали Нуньєса, а потім і Салаху дали завершити в дальній кут простріл у центральну зону? Після цього, так, "каноніри" побігли вперед, бо очко у таблиці від нічиєї в них багато б не додалось, і зарадити міг би Жезус, якби Келлегер хоча б раз припустився хиби під час його ударів. Але не припустився, тож у десь у Манчестері дуже потішились.

У наступному турі лондонський Арсенал гостюватиме в Ньюкасла, тоді як посеред тижня зіграє на виїзді проти Престона в Кубку ліги, а Ліверпуль спочатку гостюватиме в Брайтона в кубковій грі, після чого прийматиме "чайок" на власному полі.

Арсенал — Ліверпуль 2:2
Голи: Сака, 9, Меріно, 43 — ван Дейк, 18, Салах, 81

Арсенал: Рая — Вайт, Парті, Магальяйнс (Ківьор, 54), Тімбер — Меріно, Райс — Сака (Нванері, 85), Троссар, Мартінеллі (Жезус, 85) — Гаверц.

Ліверпуль: Келлегер — Александер-Арнольд, Конате, ван Дейк, Робертсон (Цимікас, 63) — Мак Аллістер (Собослаї, 63), Гравенберх, Джонс (Ендо, 90+1) — Салах, Нуньєс, Діас (Гакпо, 63).

Попередження: Рая — Мак Аллістер, Нуньєс