Football.ua

Англія — Швейцарія. Анонс і прогноз на матч Євро-2024 / 06.07.2024

Football.ua разом із GGBET представляють прев'ю матчу Євро-2024, який пройде 6 липня і розпочнеться о 19:00.
6 July, 07:30
Євро-2024: чемпіонат Європи з футболу

У рамках чвертьфіналу чемпіонату Європи-2024, який проходить у Німеччині, відбудеться зустріч між збірними Англії та Швейцарії.

[*] — місце збірної в рейтингу ФІФА


[5] АНГЛІЯ — ШВЕЙЦАРІЯ [19]

СУБОТА, 6 ЛИПНЯ, 19:00.  МЕРКУР ШПІЛЬ-АРЕНА, ДЮССЕЛЬДОРФ. ГОЛОВНИЙ АРБІТР — ДАНІЕЛЕ ОРСАТО (ІТАЛІЯ). ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ НА MEGOGO


Готові посперечатися, що збірна Англії зразка нинішнього Євро-2024 і близько не є вашою улюбленою командою. Швидше навпаки: підопічні Гарета Саутгейта традиційно є однією з тих команд континентальної першості, яка найбільше за інших критикуються футбольною спільнотою. І навіть не враховуючи того, що англійські фанати за своїм узагальненим менталітетом завжди були дуже вибагливими до своєї команди, проте в останні кілька років справа далеко не в цьому. У переважній масі навіть нейтральних уболівальників у голові відбувається зрозумілий дисонанс, адже як за наявності такого різноманітного, талановитого, молодого, цікавого та зіркового набору футболістів можна демонструвати такий, м'яко кажучи, нецікавий футбол (епітети щодо цього часто більше нецензурні, ніж просто "нецікавий")?

Зрозуміти чому Саутгейт не користується великою популярністю серед уболівальників як "геніальний фахівець" і "тренер-новатор" особливих труднощів ні в кого не викличе. Як і взагалі неважко знайти аргументи на користь того, чому вчорашнє протистояння між Німеччиною та Іспанією могло набути у вас статусу "народного фіналу", а від самої думки, що у фіналі цього чемпіонату Європи ми цілком можемо побачити зустріч англійців з такими ж зірковими і такими ж прагматичними і нерезультативними французами, — надій на якесь неймовірне футбольне шоу залишається не так вже й багато, чи не так?

Однак чи стало сюрпризом те, що Англія була стільки непереконливою та абсолютно нефеєричною протягом поточного чемпіонату Європи? Абсолютно ні. Більше того, ми ще перед стартом Євро-2024 пояснювали конкретну причину, чому такий прагматичний та місцями "ледачий" футбол — найкраще рішення, щоб вигравати великі турніри на кшталт Євро та мундіаля на рівні національних збірних, про що в Англії мріють з далекого 1966 року! На клубному рівні також є свій найяскравіший приклад – це мадридський Реал у Лізі чемпіонів, а конкретно у весняній частині. Така реальність, що на таких коротких дистанціях "чашку" найчастіше забирає не той, чий футбол ефектніший і красивіший, а той, у кого до кінця цієї дистанції залишиться більше фізичних кондицій, досвіду і так званих козирів у рукаві. Який сенс, якщо для перемог над умовними сербами та словаками команді "трьох левів" вистачає й економ-режиму?


Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: Англія переможе Швейцарію з ймовірністю 43% (коефіцієнт 2,28). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч!  Отримай неймовірний бонус до 150 000  грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


І ось на тлі таких по-футбольному нецікавих англійців такі команди, як збірна Швейцарії, найчастіше й завойовують під час великих турнірів збірних всі симпатії з боку нейтральних уболівальників, які дивляться футбол насамперед заради чого? Заради емоцій. А Граніт Джака та компанія, разом із тими ж данцями чи австрійцями, тільки й раді задовольнити цю очевидну, проте дуже важливу потребу звичайного футбольного вболівальника. Коли у тебе не стоять найвищі завдання, а ціна помилки не така велика — це завжди легше, і саме це є головною перевагою команди Якина над Англією та будь-яким іншим топовим суперником.

Швейцарці з першого матчу на Євро радували своєю динамікою, атакуючим стилем та захоплюючими інтригуючими матчами. А хіба є у такій ситуації якийсь інший вихід? Щоб відбирати очки у крутих німців – потрібно апріорі дивувати. Щоб обіграти у плей-оф чинного чемпіона Європи, нехай і далеко не того зразка 2021 року, — треба стрибати вище власної голови. Головне питання щодо швейцарців зараз ховається в тому, чи все вони показали зі свого потенціалу та можливостей, що вони готували на це Євро? Чи можуть вони здивувати не тільки нас, а й "трьох левів"? Адже, на відміну від швейцарців, щодо збірної Англії все цілком очевидно — справжньої Англії ми на цьому турнірі ще навіть не бачили.


ОРІЄНТОВНІ СКЛАДИ


АНГЛІЯ : Пікфорд (Евертон) — Вокер (Манчестер Сіті), Стоунз (Манчестер Сіті), Конса (Астон Вілла) — Александер-Арнольд (Ліверпуль), Беллінгем (Реал Мадрид), Райс (Арсенал), Тріпп'єр (Ньюкасл) — Сака (Арсенал), Фоден (Манчестер Сіті) — Кейн (Баварія)

Кадрові втрати: Геї (Крістал Пелес, перебір жовтих)

ШВЕЙЦАРІЯ : Зоммер (Інтер) — Шер (Ньюкасл), Аканджі (Манчестер Сіті), Рікардо Родрігес (Торіно) — Відмер (Майнц), Фройлер (Болонья), Джака (Баєр Леверкузен), Ебішер (Болонья) - Ндоє (Болонья), Емболо (Монако) Варгас (Аугсбург)

Кадрові втрати: 


ТРЕНЕРИ ГОВОРЯТЬ


Гарет Саутгейт, головний тренер збірної Англії: "Нам треба повернутися на той психологічний рівень, на якому ми були перед грою зі Словаччиною. Коли потрібно бути готовими до всього заради перемогти. Нам потрібно бути готовими до боротьби. Граніт Джака та Ремо Фройлер — дуже хороші універсальні гравці півзахисту збірної Швейцарії. Вони добре поводяться з м'ячем, мають лідерські якості, можуть підключатися до атак і забивати голи. Вони справді є невід'ємною частиною стилю гри Швейцарії".

Мурат Якин, головний тренер збірної Швейцарії: "У порівнянні з Італією це буде зовсім інша гра. Італійці активно змінювали позиції, і ми розуміли, що завдяки цьому ми матимемо шанс. Англія грає у вертикальний футбол. Якщо включимо хороший пресинг, то їм буде складно вкотитися в гру. Вони активно використовують крайніх захисників, і це може спричинити несподівані наслідки. Вони також добре знають, як любимо атакувати ми самі".


ОЧНІ ЗУСТРІЧІ



КОМАНДИ НА ГРУПОВОМУ ЕТАПІ ЄВРО-2024



ПОТОЧНА ФОРМА


footballПРОГНОЗ:


НІЧИЯ В ОСНОВНИЙ ЧАС, АНГЛІЯ ПРОЙДЕ ДАЛІ
 



Партнер проєкту — ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!


GGBET ЗДІЙСНЮЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ В УКРАЇНІ НА ПІДСТАВІ ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ БУКМЕКЕРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ, ВИДАНОЇ КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023 № 128), ТА ЛІЦЕНЗІЇ НА ПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ПРОВЕДЕННЯ АЗАРТНИХ ІГОР КАЗИНО У МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ, ВИДАНО КОМІСІЄЮ З РЕГУЛЮВАННЯ АЗАРТНИХ ІГОР ТА ЛОТЕРЕЙ 23.08.2023 (РІШЕННЯ ВІД 08.08.2023№ 129).

УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.