Football.ua

Розкішного м'яча Маліновського не вистачило Дженоа для порятунку від поразки Аталанті

Команда Альберто Джилардіно мала нагоди для того, аби остаточно відігратись за ходом другого тайму, однак натомість під фінальний свисток наробила помилок у захисті.
11 February, 21:05
Італія

Під завісу чергового футбольного тижня, але не зачепивши при цьому в часовому проміж головного матчу двадцять четвертого туру італійської Серії A, організатори змагань запропонували нам насолодитись подіями в Генуї. Місцевий Дженоа полі стадіону Луїджі Ферраріс приймав бергамаську Аталанту. Здавалося б, ці два клуби нічого не пов’язувало поміж собою в турнірному плані, проте все ж таки вдавалось віднайти кілька цікавих деталей. Одна з них — український півзахисник Руслан Маліновський, місце для якого Альберто Джилардіно знову зайшов у стартовому складі власного колективу. А в заявці гостей був присутній ще й Давіде Дзаппакоста, якого місцеві вболівальники також могли з легкістю пригадати за часи виступів у кольорах Дженоа.

Утім, на полі не було місце зайвим сентиментам, а ось емоцій було достатньо що в боротьбі поміж гравцями, що на трибунах. Фанати "грифонів" влаштували яскраве піротехнічне шоу вже на початку протистояння, тож поле швидко затягло димом і ми поринули в справжню атмосферу двобою. Ось тільки з моментами до середини першого тайму в команд узагалі не виходило, що де в чому засмучувало.

Проте на 23 хвилині Аталанта вистрілила так вистрілила — зусиллями Де Кетеларе з далекої відстані на лівому фланзі м’яч полетів прямісінько в правий кут чужих воріт, після чого бельгієць навіщось почав прикладати руки до вух, чим розізлив не тільки публіку, а й гравців із команди-суперниці. Необачний жест, проте арбітр миттєво пороздавав картки, тож бійки не відбулось.

І це добре, бо Дженоа зайві сили витрачати було не можна, а ось в атаці щось демонструвати все ж таки треба було. Саме для цього й перебував на полі Маліновський, і ще за ходом першого тайму він почав пристрілюватись із дальньої відстані. Як покаже досвід — недарма. Але це вже стосуватиметься більше другого тайму, бо до перерви футболісти Джан П’єро Гасперіні з утриманням власних воріт упорались.

А потім Дженоа як побігла фактично з роздягальні до чужого штрафного, так і моменти у володіннях "оробічі" почали виникати цілими серіями. Аталанта опинилась під тиском одразу, і спав він тільки тоді, коли господарі розпечатали її ворота. Це на 51 хвилині Маліновський приклався з дистанції на лівому фланзі точно в ближній верхній кут. Просто шаленої сили удар.

Однак і в Бергамо було достатньо майстрів бити здалеку, тож коли Бані на 54 хвилині привіз штрафний на власні ворота в небезпечній зоні, Копмейнерс підходив до м’яча з упевненістю в тому, що саме його удар має вразити праву дев’ятку чужих воріт. Так воно й сталось, тож команда Джилардіно мусила знову починати все з початку.

І з цим виникли певні проблеми, бо гості якісно контролювали темп гри й майже не залишали по собі вільного простору. Як грати за таких умов — Дженоа для себе так і не з’ясував. А натомість ми побачили цілу купу моментів, коли "грифони" невдало грали поблизу власних володінь. Це призвело к голам у ворота Мартінеса, який рятував немов востаннє у своїй кар’єрі, але партнери просто здались на останніх хвилинах. Навіть Маліновський, якому в останній атаці просто не вистачило сил.

У наступному турі генуезький Дженоа зіграє в гостях у неаполітанського Наполі, а бергамаська Аталанта прийматиме Сассуоло.

Дженоа — Аталанта 1:4
Голи: Маліновський, 51 — Де Кетеларе, 23, Копмейнерс, 55, Дзаппакоста, 90+10, Туре, 90+14

Дженоа: Мартінес — Вольякко (Вітінья, 90+2), Бані, Васкес — Сабеллі (Мессіас, 83), Маліновський, Бадель (Екубан, 63), Стротман (Мартін, 64), Френдруп — Ретегі, Гудмундссон.

Аталанта: Карнесеккі — Скальвіні (Толой, 88), Джимсіті, Колашинац — Гольм (Дзаппакоста, 57), де Рон, Пашалич, Руджері (Гатебур, 90+5) — Копмейнерс — Скамакка (міранчук, 57), Де Кетеларе (Туре, 57).

Попередження: Стротман, Бані, Мартін — Де Кетеларе, Колашинац, де Рон, міранчук