Football.ua

Рома з Довбиком здобула вольову перемогу над Венецією

Команда Івана Юрича знову пропустила на Стадіо Олімпіко, після чого ледь устигла вирвати три очки.
29 September, 17:58
Італія

Сезон італійської Серії A розпочався відносно нещодавно, але ми вже знаємо багато інформації з внутрішньої кухні Роми, за яку з недавніх пір виступає український нападник Артем Довбик. Можливо, знаємо ми навіть більше, аніж нам того би хотілось, проте коли команда закладає такі вагомі витрати на літньому трансферному ринку, після чого провалює стартові тури та звільняє головного тренера, а потім виявляється, що це була геть не "чиста" історія, то повз такий розвиток подій неможливо пройти повз.

У шостому турі національної першості "вовкам" випала відмінна нагода покращити власне становище за рахунок домашньої гри на Стадіо Олімпіко проти Венеції, для якої старт сезону видався ще гіршим, аніж для колективу тепер уже Івана Юрича. Утім, лише в минулому турі обидві команди здобули свої перші перемоги, тож Рома до зони вильоту, де перебувала Венеція, була навіть ближчою, аніж до зони єврокубків.

За великим рахунком, цей матч за своїх ходом добре продемонстрував, чому саме так ідуть справи у столичного колективу. Знову перед власною публікою "вовки" весь матч намагались шукати Артема Довбика в чужому штрафному, але якщо Дібали немає на полі, то цей варіант узагалі не працює. А от чому аргентинського форварда не було — це вже питання до Юрича. Можливо, ротація, а там може й черговий співробітник клубу до справи втрутився. Така вже погода нині в Римі.

Утім, цього дня нас цікавив суто футбол. І от якраз із ним у команди господарів було вже доволі кепського. Удар Суле та штрафний від Пеллегріні на початку гри — добре, за моменти ми це зарахували, але у відповідь дав про себе знати реактивний Орістаніо, і як же він возив той захист Роми на швидкості! Із урахуванням того, що "вовки" цими ударами вбік чужих воріт і обмежились до перерви, гол Пох'янпало посеред паніки в чужому штрафному перед перервою виглядав для команди Юрича найгіршим із можливих сценаріїв.

Швидкість Орістаніо ще знадобилась Венеції в другому таймі, коли Еусебіо Ді Франческо вирішив грати на утримання рахунку, але все ж таки загрався із замінами, і коли зняв провідного гравця атаки, то фактично запустив зворотній відлік для захисту власної команди. Рома завалила чужий штрафний майданчик подачами з гри та із стандартів, Довбика вони так і не знаходили, але хоч решта його партнерів не сумували.

Як наслідок, на 75 хвилині дальній постріл Крістанте із сильним рикошетом від ноги Бузіо залетів за комірець воротарю Йоронену, а на 83 хвилині Пізіллі втретє поспіль упустили захисники під час подачі чергового кутового, і він із третьої спроби головою таки влучив у площину воріт із критичної відстані. Довбика відзначаємо за те, що він обережно завалив на газон суперника, який і мав перехоплювати м’яч у зоні вирішального удару в цій грі. Але це все одно не результативна дія, до яких від українця вже звикли.

У наступному турі Рома гостюватиме в Монци, тоді як посеред тижня зіграє в гостях у шведського Ельфсборга, а Венеція навідається до Верони.

Рома — Венеція 2:1
Голи: Крістанте, 75, Пізіллі, 83 — Пох’янпало, 44

Рома: Свілар — Манчіні (Бальданці, 58), Ндіка, Анхеліньйо — Челік, Коне (Пізіллі, 58), Крістанте, Ель Шаараві — Суле (Ермосо, 85), Пеллегріні (Паредес, 80) — Довбик.

Венеція: Йоронен — Кандела (Гютк’єр, 85), Свобода, Ідзес — Дзампано, Ніколуссі Кавілья (Андерсен, 77), Бузіо, Гапс — Орістаніо (Чрнігой, 77), Еллертссон (Думбія, 77) — Пох’янпало (Раймондо, 85).

Попередження: Ідзес, Кандела