Football.ua

Баль: "Шева в порядке"

Главный тренер сборной Украины, Олег Блохин огласил на этой неделе список футболистов, вызванных на матч со сборной Узбекистана.
19 August 2007, 14:28
Україна

Несмотря на товарищеский статус поединка, ожидается приезд двух "звездных" Андреев - Шевченко и Воронина.  

На вопросы корреспондента "Львовской Газеты" ответил один из тренеров национальной команды, Андрей Баль.

– Ми від початку чемпіонату спостерігали за багатьма футболістами, – розповів він. – У табір національної збірної викликали тих, хто найкраще підготовлений на цьому етапі. Хочемо перевірити їх у матчі з узбеками.

– Чому як спаринг-партнера обрали збірну Узбекистану?

– Мали ще одного потенційного спаринг-партнера, але відмовилися від нього, оскільки він не міг стовідсотково гарантувати, що приїде в Київ. Пригадуєте, схожа ситуація була в червні цього року з Новою Зеландією. За збірну Узбекистану виступає чимало добрих футболістів, деякі з них – у російському чемпіонаті, українській першості, приміром, Денісов із “Дніпра” чи Шацьких із “Динамо”. Тож у поєдинку з таким суперником справді можна перевірити своїх.

– Пригадую, декілька місяців тому сказали, що, можливо, до двобою з Узбекистаном залучите когось із “Карпат”. Чому не склалося з львів’янами?

– Якщо тренер “Карпат” висловлює невдоволення… На останній зустрічі львів’ян із донецьким “Металургом” побував наш Олексій Михайличенко. Сказав, що наразі ніхто з “Карпат” не заслуговує на запрошення в збірну. Той гравець, який нас цікавив і якого хотіли запросити, є нестабільним.  

– Мабуть, ідеться про Ігоря Худоб’яка, якого після гри з ФК “Харків” розкритикував Олександр Іщенко…

– Не хочу називати прізвище.

– Наступну офіційну зустріч українці проведуть на виїзді проти грузинів. Що можете сказати про цю збірну?

– Загалом переконаний, що вересень буде дуже важливий для нас. Адже граємо з важким суперником. Із грузинами нам завжди непросто, там чимало добрих виконавців. Грузини грають у російському чемпіонаті, європейських першостях. Цей матч матиме велике значення. Цього ж дня італійці гратимуть із французами. А потім доведеться помірятися силами з італійцями.

– Тобто після цих поєдинків можна буде реально оцінювати шанси потрапити на чемпіонат Європи 2008 року?

– (Сміється). Про наші шанси можна буде говорити лише перед останнім туром.

– Мабуть, спостерігали за Андрієм Вороніним у “Ліверпулі”. Як гадаєте, процес адаптації форварда в новому клубі не затягнеться?

– Бачив лише кілька матчів. Воронін – справжній професіонал, дуже старається справити гарне враження. В період міжсезоння бачив лише дві гри. У товариських зустрічах неможливо зробити висновки стосовно адаптації того чи іншого футболіста. Потрібно дочекатися, поки відбудеться декілька турів англійської Прем’єр-ліги, а тільки опісля говорити про те, як призвичаївся наш форвард до нової команди.

– Андрій Шевченко далі є популярним персонажем європейської періодики. Не потрапляє навіть у заявку на офіційні матчі “Челсі”. Офіційне пояснення – незначна травма спини, неофіційна інформація – конфлікт із Моуріньо… 

– З Андрієм спілкувався Олег Блохін, я теж телефонував йому. В Шеви все добре, у стартових поєдинках не брав участі через травму спини. 

– Минуло вже п’ять турів чемпіонату. Що найбільше вразило?

– Мабуть, для всіх найбільшою несподіванкою є поганий старт київського “Динамо”. Але про причини в мене не запитуйте. Щоб робити якісь висновки, необхідно знати ситуацію зсередини. А сидячи на стадіоні, важко давати адекватну оцінку такого старту “Динамо”.