Football.ua

Ощипко: "Три тижні тренувався з Франкфуртом"

Відомий український захисник Ігор Ощипко в інтерв’ю Football.ua запевнив, що близький до відновлення кар’єри.
27 December 2014, 14:59
Україна

- У серпні цього року ви говорили, що на момент тієї розмови вже кілька місяців перебували на лікуванні травми в Німеччині. Там ви провели час аж донині?

- Так, переважно був саме в Німеччині, лікувався. А останній час упродовж трьох тижнів навіть тренувався у клубі Франкфурт із другої Бундесліги (нині – 13 команда в лізі. – Прим. Ан.В.).

- Це був перегляд чи ні?

- Ні, правильніше буде сказати, що в мого агента там є певні знайомства, зв’язки, завдяки чому мені дозволили набирати форму з цієї командою. Більше того, вдалося навіть провести один контрольний матч.

- Що у вас нині зі здоров’ям?

- В принципі, все налагодилося. Почуваюся набагато краще, ніж раніше. Фізично також набрав форму, коліно дозволяє все робити. Тому після Нового року буду вирішувати питання з працевлаштуванням. В агента є певні пропозиції з Німеччини, тож розглядатимемо їх, тому що вже дуже хочеться якомога швидше повернутися у футбол.

- Тобто шанси на те, що ви залишитеся в німецькому футболі, великі?

- За підсумками трьох тижнів тренувань із Франкфуртом можу сказати, що в німецькому футболі відразу помітна велика дисципліна, повна викладка на тренуваннях, в іграх. Футбол, можна сказати, більш силовий, і мені це імпонує. Тому, оскільки в агента є пропозиції від німецьких клубів, ми їх точно розглядатимемо. Щодо моєї позиції, то я дуже навіть не проти залишитися в цій країні, спробувати свої сили в Німеччині. Але якщо будуть інші варіанти, то розглядатимемо і їх.

- Німеччина вас приваблює передусім футболом чи якістю життя? Чи просто не хочеться грати в Україні?

- Ну, я ж уже перебував у Німеччині, коли в Україні все ще було спокійно, тому річ не в цьому. На користь цієї країни говорить усе разом: і бажання пожити там, і пограти.

- Тренуючись із клубом другої Бундесліги, який мали ігровий вигляд на тлі колег, адже ви давно не грали?

- Зрозуміло, що довго не мав практики, і це справді відчувалося. Швидкість у мене нікуди не поділася, просто фізично треба було піднабрати форму, адже до того я займався за індивідуальною програмою, а це явно різні речі з точки зору навантажень. Я вважаю, що за три тижні набрав непогані кондиції. Загалом, не було там чогось надзвичайного у тренувальному процесі, а важко було тільки втягнутися, тобто із самого початку. Все-таки я не грав і не тренувався через травму майже два роки. А тепер головне, що зі здоров’ям усе гаразд, і я покладаю великі сподівання, що після зборів зі своєю майбутньою командою я взагалі почуватимуся фізично на всі сто.

- З України є якась зацікавленість вашою персоною? Може, є якісь дзвінки вашому агентові?

- Ви знаєте, мені, в принципі, хотілося б залишитися в Німеччині, але якщо будуть якісь пропозиції від українських клубів, я теж їх розглядатиму. Просто ви самі розумієте – коли ти два роки не граєш, то ніхто особливо за тобою не слідкує, а навколо тільки й чути, мовляв, "він же постійно хворий, травми".

- Останнє запитання щодо Карпат: ви говорили, що клуб винен вам зарплатню за шість-сім місяців. Щось у цій справі змінилося?

- Ні. По Карпатам усе залишилося на тому ж рівні, нічого в кращий бік не змінилося.

Спілкувався Анатолій Волков, Football.ua