Football.ua

Челсі після заміни голеносного Мудрика не втримав перемогу над Арсеналом із Зінченком

Український нападник "синіх" був близьким до звання героя принципового протистояння, але "каноніри" здійснили потужний камбек.
21 October 2023, 21:29
Україна

Доволі змістовним видався дев’ятий тур англійської Прем’єр-ліги через високу концентрацію протистоянь принципового характеру. І якщо суботу ми розпочинали з мерсисайдського дербі поміж Ліверпулем та Евертоном, то надвечір черга зіграти свій запеклий двобій перейшла до двох лондонських колективів. Челсі та Арсенал останнім часом якось оминають прямої конкуренції поміж собою через, у першу чергу, невдалі виступи "синіх", однак принциповості в їхній баталії завжди було годі й шукати.

Нас, як поціновувачів українського футболу, передусім у цій зустрічі цікавила дуель поміж двома гравцями національної збірної України, Михайлом Мудриком та Олександром Зінченком, які ще кілька днів тому спільними зусиллями здобували шість очок у матчах проти Північної Македонії та Мальти, а зараз один загрожував іншому, дослівно, "відірвати яйця", якщо той заб’є гол. Так чи інакше, а це ставало додатковою інтригою в матчі на Стемфорд Бридж.

І, якщо казати відверто, Челсі з перших хвилин побіг уперед на чужу половину з таким завзяттям, що за той захист Арсенала подекуди ставало лячно. Команда Артети втрачала самоконтроль під тиском суперників та непритаманно для себе багато помилялась у простих ситуаціях. Очевидно, що за таких умов говорити про якійсь контроль над грою від гостей було просто недоречно, а суперники тим часом, почали пропускати перші небезпечні передачі собі за спини.

Доволі швидко це призвело до реальних проблем для "канонірів" — на 10 хвилині Мудрик головою замикав подачу з правого флангу та з близької відстані влучив у руку Саліба, яка була помітно відокремлена від решти корпусу, тож із рішенням VAR епізод не забарився. Пенальті! Палмер, за вказівки Енцо, виборов право пробити низом у лівий кут у Стерлінга та переграв Раю. І це вже був дійсно рішучий крок від команди Почеттіно, а не видимість бурхливих дій.

І що в підсумку мали підопічні Артети в першій половині? Нічого. У плані атаки — так точно. Челсі ж натомість на тлі власного успіху не пішов одразу за другим голом, але й від гостей на рішучі дії у відповідь ми так і не дочекались. Це влаштовувало команду навпроти повною мірою, а тут ще й другий тайм розпочався з, ну, просто приголомшливого моменту за участі Мудрика.

Подавав невдало чи з розумінням ситуації перекидав воротаря з лівого флангу — узагалі не грає визначальної ролі, бо м’яч у будь-якому випадку полетів за комірець Раї, що стало шоком для всіх присутніх та глядачів. Проти 0:2 на табло Артеті вже довелось шукати реальні аргументи й доволі тривалий час він затягував із виконанням замін та ледь не запізнився. А ось Почеттіно, навпаки, може десь і поквапився із зняттям Мудрика з гри на користь появи Джексона, бо той свої моменти виключно марнував.

А потім керманич Челсі ще й відправив на лаву Стерлінга та Палмера, після чого в "синіх" майже не залишилось креативних опцій у побудові атак, тож у ситуації, коли почались проблеми, рятувати становище команди вже було просто нікому. А перші ластівки прилетіли на 77 хвилині, коли Санчес під тиском зіграв передачею на лівий фланг захисту точно в ноги Райсу, після чого отримав м’яч собі за комірець.

У цей момент почався інтервальний футбол на великих швидкостях, протистояти якому Челсі просто не вистачило сил. На 84 хвилині втомлений Гюсто не пішов догравати подачу з правого флангу на дальню стійку на адресу Троссару, і той спокійно в дотик злету переграв Санчеса в ближньому бою. І це ще Арсенал не скористався кількома нагодами, що в нього виникали до цього. Та й у "синіх" моменти були, однак Джексон… Залишався сам собою.

У наступному турі Челсі проведе чергове дербі, удома зустрівшись із Бретнфордом, тоді як Арсенал прийматиме Шеффілд Юнайтед у чемпіонаті, а посеред тижня навідається до андалузької Севільї в рамках Ліги чемпіонів УЄФА.

Челсі — Арсенал 2:2
Голи: Палмер, 15 (пен.), Мудрик, 48 — Райс, 77, Троссар, 84

Челсі: Санчес — Гюсто, Сілва, Колвілл, Кукурелья — Галлагер, Кайседо, Енцо — Палмер (Джеймс, 84), Стерлінг (Мадуеке, 84), Мудрик (Джексон, 65).

Арсенал: Рая — Б. Вайт, Саліба, Габріель, Зінченко (Томіясу, 46) — Едегор (Гаверц, 78), Жоржиньйо (Сміт-Роу, 68), Райс — Сака, Жезус (Нкетіа, 68), Мартінеллі (Троссар, 78).

Попередження: Палмер, Сілва, Кукурелья — Зінченко, Нкетіа, Вайт.