Football.ua

Полісся розбило Чорноморець в Одесі

Команда Імада Ашура зробила вагомий внесок у перемогу вже в першому таймі.
31 August, 20:06
Україна

Матчем у Одесі програма суботи в контексті п’ятого туру української Прем’єр-ліги добігала до свого завершення. Місцевий Чорноморець приймав надвечір житомирське Полісся, і для колективу Олександра Бабича це був немов своєрідний екзамен наприкінці літньої частини поточної кампанії. Так чи інакше, а "моряки" із суттєвими кадровими негараздами таки спромоглись обіграти хоч ковалівський Колос, проте їхній "бінарний" порядок у рахунках явно не давав спокою вболівальникам.

Із іншого боку, колектив Імада Ашура наробив галасу своєю перемогою над донецьким Шахтарем, але якщо до цього було дві невдачі в єврокубках від словенської Олімпії Любляна, а після того — нічия проти петровського Інгульця (1:1), то навіть перемога над київською Оболонню в її знесиленому стані (4:0) не давала нам відповідей на очевидні питання. То чи не був той успіх проти "гірників" випадковістю?

Відповідь на це питання Полісся надало дуже швидко й вона була вичерпною. Уже на другій хвилині м’яч відскочив у руку Єрмакову на лівому фланзі власного штрафного в боротьбі проти Таллеса й арбітри сприйняли це як достатній привід призначити пенальті. Що ж, VAR у них був, тож сперечатись немає сенсу. Як і з ударом Назаренка в лівий кут від "позначки", який не розгадав Рудько.

Але це був тільки початок гри. І для Єрмакова — у першу чергу. Захисник "моряків" — антигерой своєї команди не тільки в першому таймі, а й у матчі загалом. Другий м’яч у воротах команди Бабича також став наслідком його недбалих дій — подарував м’яч Назаренку на правому фланзі, а той зіграв у центр штрафного на Пайшао, який ударом у ближній кут оформив перший для себе гол у житомирському колективі.

Просто безпорадно на старті гри виглядав Чорноморець і лише трохи оклигав ближче до середини першого тайму, коли почали з’являтись у нього перші гольові моменти. Та ще й які! Габелок і сам не зрозумів, як і відскоку точно йому на голову на межі воротарського у вільній позиції можна було завдати настільки слабкий удар точно у Волинця, який почав панікувати.

Це доволі цікавий стан розгубленості оборони Полісся втім тривав недовго — Чорноморець "радо" привіз собі ще один пенальті, коли Білошевський ліворуч на межі штрафного зіграв у ногу Крушинському під час подачі, і дійсно, якщо на матчі є VAR, то таке арбітри просто не можуть пропустити. От і не пропустили, але Таллес ударом низом у правий кут не переграв Рудька, щоправда Гуцуляк одразу налетів на відскок, немов той шуліка.

0:3 у першому таймі — гру можна завершувати достроково? Напевно, що таке питання поставало в багатьох, але раптова травма Лукаса Тейлора та просто розкішний дальній удар із правого флангу від Бутка в протилежну дев’ятку спробували нас залишити хоча б із якоюсь інтригою. Та й Чорноморець у другому таймі постійно тримав м’яч у себе, тож усяке могло статись.

Але нічого не сталось. Окрім гола Полісся вже в компенсований час, коли Пайшао так хотів оформити ще й перший дубль за "вовків", що двічі з лівого флангу пробив у власних партнерів. Останній відскок, від Лєднєва, полетів точно в сітку повз Рудька, якого просто заганяли по кутах у цій грі.

У наступному турі одеський Чорноморець гостюватиме в петровського Інгульця, а житомирське Полісся прийматиме рівненський Верес.

Чорноморець — Полісся 1:4
Голи: Бутков, 45+4 — Назаренко, 3 (пен.), Пайшао, 8, Гуцуляк, 35, Лєднєв, 90+5

На 35-й хвилині Таллес Коста (Полісся) не забив пенальті (воротар).

Чорноморець: Рудько — Бутко, Удод, Єрмаков (Кисіль, 46), Кайо — Габелок, Білошевський, Шпорн (Сігеєв, 46) — Попов (Нето, 75), Хобленко, Петряк.

Полісся: Волинець — Тейлор (Смоляков, 40), Віалле, Чоботенко, Михайліченко — Таллес Коста (Мустафаєв, 63), Бабенко, Крушинський (Борел, 76) — Гуцуляк (Макуана, 46), Пайшао, Назаренко (Лєднєв, 62).

Попередження: Кисіль — Гуцуляк, Макуана, Пайшао