Football.ua

Динамо Київ із дебютним голом Себальйоса переграло Ворсклу

Один із перенесених матчів на старті сезону команда Олександра Шовковського завершила перемогою.
18 September, 20:01
Україна

Посеред цього тижня тільки й розмов про Лігу чемпіонів УЄФА, до яких мало всі шанси долучитись і київське Динамо за підсумком кваліфікації, однак, на жаль, цього разу команда Олександра Шовковського обмежиться лише Лігою Європи, тож у неї з’явилось вікно в робочому графіці. А раз є вільний час, то варто одразу надолужувати прогалини в календарі, які й спричинила та сама невдала спроба пробитись до переліку найсильніших команд Європи.

Однак "біло-сині" вчинили вибірково — поставили догравання гри четвертого туру на власному полі проти полтавської Ворскли, тоді як доля протистояння першого раунду проти Олександрії так і залишається невідомою. Утім, із ким швидше домовились, проти того й грають, та й самій команді Сергія Долганського краще б було якнайскоріше закрити цей гештальт і нарешті об’єктивно дивитись на стан справ у турнірній таблиці. Але робити це доводилось без двох ключових гравців команди — травмованого Олександра Павлюка та дискваліфікованого Олександра Скляра.

У першому таймі особливих пригод біля воріт Бущана не було, незважаючи на, так би мовити, появу "резервного" складу Динамо на полі з перших хвилин. Однак перший момент усе одно залишився за гостями — Кане замикав на п’ятій хвилині подачу з правого флангу від Крупського, але пробив головою повз дальню стійку.

Кияни дійсно витратили певний час на те, аби зігратись у нових поєднаннях, але без гола до перерви з поля все одно не пішли. Навіть двох голів, бо спочатку подачу кутового з лівого флангу на 33 хвилині на ближній стійці завершив новачок та дебютант стартового складу Себальйос, а вже за дві хвилини потому Пердута не дограв епізод із відскоком від заблокованого удару Шапаренка з центральної зони на лівий фланг володінь його команди, де Караваєв добив м’яч у сітку порожніх воріт. Власне, спротив Ворскли після того вже не мав такого принципового значення.

Ще за ходом першого тайму розбили ніс захиснику полтавців Луці Гучеку, тоді як після перерви, уже ближче до завершення гри, у зіткненні з Ндукве зазнав серйозної травми голови Себальйос. Ці два важкі пошкодження й зумовили рідкісне явище в сучасному футболі — команди провели по сім замін у офіційній грі.

А якщо відходити від протоколу й переходити безпосередньо до подій на полі, то ніщо не заважало Динамо вчасно прибити Ворсклу й не вигадувати собі пригод на рівному місці. Однак Рубчинський, Кабаєв, Вівчаренко та Брагару своїми шансами не скористались, тоді як Ієде на 81 хвилині повністю реалізував відсутність стрибучого Себальйоса й головою замкнув подачу Нестеренка з правого флангу.

Стало цікаво, але ненадовго. Ворскли просто не вистачило на ще якісь позитивні дії попереду, окрім удару Ндукве із зони перед штрафним, який виявився невдалим і пройшов повз праву стійку. А вже в компенсований час Ісенко пішов грати з м’ячем за межі власного штрафного й подарував Піхальонку можливість пробити здалеку в порожні ворота.

Наступний матч київське Динамо проведе вдома проти львівського Руху, тоді як полтавська Ворскла гостюватиме в криворізького Кривбасу.

Динамо Київ — Ворскла 3:1
Голи: Себальйос, 33, Караваєв, 35, Піхальонок, 90+2 — Ієде, 81

Динамо Київ: Бущан — Караваєв, Себальйос (Михавко, 66), Біловар, Дубінчак — Рубчинський (Піхальонок, 69), Шапаренко (Буяльський, 80), Бражко (Андрієвський, 59) — Кабаєв (Ярмоленко, 75), Герреро (Ванат, 75), Брагару (Вівчаренко, 68).

Ворскла: Ісенко — Крупський, Гучек (Челядін, 28), Чорноморець, Пердута — Хрипчук, Черниш (Ндукве, 46), Кулаковський (Ізотов, 74) — Кане (Мякушко, 46), Ковталюк (Ієде, 46), Нестеренко (Прус, 85).

Попередження: Бражко, Себальйос