Football.ua

Динамо Київ у напруженому протистоянні не впоралось із захистом Руху

Команда Віталія Пономарьова стримала лідера чемпіонату на його полі.
21 September, 19:57
Україна

На завершення суботньої програми сьомого туру української Прем’єр-ліги до уваги глядачів було запропоновано центральне протистояння всього вікенду нашого футболу. У столиці київське Динамо приймало львівський Рух, не маючи жодної втрати очок за п’ять зіграних турів до цього. Цікаво, що в "жовто-чорних" при цьому було більше забитих і така сама кількість пропущених м’ячів, але їхній здобуток був помітно меншим — 10 балів.

Сталось це, зокрема, через те, що минулими вихідними команда Віталія Пономарьова з’їздила до Полтави, де з наявним станом футбольного покриття до футболу в принципі немає жодних передумов, тому й нічия (0:0) за блідої гри обох команд нікого не здивувала. Проте на полі столичного стадіону Динамо проблем із газоном уже не передбачалось, тож жодних обмовок на захист колективи не мали.

І це дійсно вийшов дуже змістовний матч, після якого Шовковський має зробити кілька дуже ґрунтовних висновків щодо гри власної команди. І річ у тім, що Динамо грало "якось не так" — із цим усе було за стандартними малюнками та цілком гідно, а в тому, що знову на шляху трапляється суперник, який хоч розуміє, у що сам хоче грати, і виникають якісь проблеми, які "неможливо" вирішити. Десь таке ми вже бачили наприкінці серпня.

Рух зіграв у фірмовий високий пресинг і зумів витримати в такому таймі, і майже без ротації, увесь матч. Це й стало запорукою успіху, якщо таким команда Пономарьова вважатиме фінальний результат на полі суперників. Бо зіграли львів’яни вдало в геть протилежних фазах гри й поставили перед суперникам, як виявилось, нездоланну перепону. Особливо це було помітно в першій половині тайму, коли в "жовто-чорних" був на рахунку момент з ударом головою від Краснопіра, а в господарів — жодного.

Це лише під завісу першої половини в киян почало вдаватись завантажувати м’яч до чужого штрафного, де Буяльський мав одразу два колосальних моменти в межах воротарського, але так і не забив. Проте й цьому передувала помилка Бущана з передачею на лівий фланг, після чого воротарю довелось ногами рятувати від удару Краснопіра в центрі власних володінь.

Команди до перерви показали один одному зуби, а в другій половині почалась справжня спека. Динамо відверто втомилось і постійно втрачало того-таки Краснопіра у власному штрафному, і якщо з першої спроби його вдалось зупинити лише офсайдом під час передачі Федора до лівого флангу штрафного, то наступного разу вже довелось рятувати Бущану знову. А там і постріл від Карабіна в праву стійку не забарився.

Проте кияни також не гаяли час, і зусиллями Шапаренка та його дальнього удару з лівого флангу перевірили на міцність поперечину над головою Ледвія, тож за каркасами теж була нічия. І вона в підсумку зберігалась до останнього й за рахунком також, хоча й Климчук також влучав у поперечку, коли підрізав удар Підгурського головою, але арбітри помилково зафіксували офсайд. До цього Ледвій запобіг удару Шапаренка з центру штрафного, а коли Миколу замінили, то й господарі зупинились попереду.

У наступному турі на Динамо очікує гостьова битва берегів Дніпра проти Лівого Берега, тоді як посеред тижня команда Олександра Шовковського зіграє номінально домашній матч проти римського Лаціо в Лізі Європи УЄФА, а львівський Рух прийматиме ковалівський Колос.

Динамо Київ — Рух 0:0

Динамо Київ: Бущан — Тимчик, Себальйос, Михавко, Вівчаренко (Дубінчак, 87) —  Бражко, Шапаренко (Рубчинський, 86) — Ярмоленко (Брагару, 73), Буяльський (Піхальонок, 72), Кабаєв (Герреро, 82) — Ванат.

Рух: Ледвій — Сич, Холод, Дідик, Роман — Федор, Підгурський, Притула (Семотюк, 83) — Квасниця (Руніч, 77), Краснопір (Климчук, 87), Карабін (Клайвер, 84).

Попередження: Холод.