Football.ua

Полісся врятувалось від поразки ЛНЗ

Команда Імада Ашура поступалась за рахункомбільшу частину ігрового часу
22 September, 20:13
Україна

На завершення недільної програми сьомого туру української Прем’єр-ліги на нас очікувало протистояння в Житомирі, яке мало всі шанси стати найбільш запеклим у цей ігровий день. Бо в гості до місцевого Полісся навідався черкаський ЛНЗ і ця гра обіцяла стати битвою двох тактичних геніїв, Імада Ашура та Андреса Карраско, команди яких уже відзначались здобуттям результатів у матчах проти потужних суперників.

Цього разу керманич "бузкових" також підібрав дуже вдалу тактику і його візаві за тренерською справою не зміг нічого їй протиставити. Принаймні в першому таймі, коли гості взагалі не соромились грати в свій футбол і при цьому не зважали на те, що суперники також атакували. ЛНЗ діяв простіше — є можливість врізати контратаку через фланг, то треба це робити.

Це проходило раз, двічі, тричі, але жодної реакції від "вовків" не спостерігалось, хоча Волинець під час якогось чергового удару від Пасіча на завершення вже починав зриватись на власних партнерів. Немов би відчував, що справа наближається до першого пропущеного, який стався на 34 хвилині. Захисник господарів не дограли підбирання від подачі з лівого флангу від Авагімяна й Яшарі дав можливість Топалову пробити з дуже вигідного становища в центрі штрафного.

Далі ЛНЗ трохи підсів у захист до завіси першого тайму, і ще глибше влаштувався поблизу до власних воріт після перерви. Як це повсякчас і трапляється в подібних ситуаціях, відсиджуватись у захисті команда Карраско могла скільки завгодно, але якщо при цьому їй би вдавалось збити атакувальний темп суперників чи хоча б не давати пробивати по власних воротах.

Ані першого, ані другого не спостерігалось і близько, тож Полісся просто продовжувало розтягувати чужу оборону швидкими вертикальними просуваннями й на 88 хвилині це нарешті дало результат. Подачу з правого флангу на дальній стійці перевів майже на лінію воріт для Гуцуляка Мустафаєв і Полісся намагалось усім виглядом показати, що на цьому не планує зупинятись.

Та й дійсно, рідні трибуни штовхали вперед, але шалена протидія збоку воротаря Кучеренка нічого більшого не дозволила отримати команді Ашура після цієї гри, аніж один заліковий бал та трохи зіпсований настрій. Ну а голкіпер черкаського клубу тепер буде змагатись за місце в символічній збірній туру — інакше ніяк.

У наступному турі житомирське Полісся зіграє в гостях у львівських Карпат, тоді як черкаський ЛНЗ прийматиме одеський Чорноморець.

Полісся — ЛНЗ 1:1
Голи: Гуцуляк, 88 — Топалов, 34

Полісся: Волинець — Майсурадзе (Смоляков, 69), Віалле (Лєднєв, 88), Чоботенко, Михайліченко — Таллес Коста (Мустафаєв, 62), Бабенко, Крушинський (Мельниченко, 46) — Гуцуляк, Пайшао (Луїфер, 61), Назаренко.

ЛНЗ: Кучеренко — Путря, Саліху, Муравський, Г. Пасіч — Бойко, Яшарі, Нонікашвілі — Топалов (Молло, 68), Момо, Авагімян (Наумець, 79).

Попередження: Крушинський, Віалле — Пасіч, Путря, Муравський, Молло