Football.ua

Олександрія мінімально здолала Ворсклу й очолила таблицю УПЛ

Команда Руслана Ротаня продовжує успішну серію на власному полі.
19 October, 15:36
Україна

Повернення до клубного футболу посеред жовтня для українських уболівальників супроводжувалось матчами десятого туру Прем’єр-ліги, який розпочався напередодні в Ковалівці, а продовження отримав у Олександрії в суботу. Місцевий однойменний колектив під орудою Руслана Ротаня звітного дня приймав на власному полі полтавську Ворсклу, і це було протистояння команд із протилежних боків турнірної таблиці.

Футболісти Сергія Долганського непогано стартували в поточній кампанії, проте після вересневої міжнародної павзи мали надзвичайно складний календар, за підсумком якого так і не здобули жодної перемоги й у підсумку помітно опустились у турнірній таблиці. "Поліграфи" теж мали складнощі на той час у контексті здобуття результатів, бо на першу вимушену перерву йшли з абсолютними показниками, а от повторити таке саме досягнення вже не змогли.

У першому таймі цієї зустрічі гостям удалось зв’язати атакувальну міць суперників по руках і ногах. Майже, бо моменти все ж таки у Олександрії мали місце, і Ісенку доводилось зрідка працювати на лінії, якщо удари "поліграфів" ішли в площину, однак загалом складалось враження, шо Ворскла все контролює. А під настання перерви полтавці ще й самі почали атакувати, тож змусили суперників трохи понервувати як не від чергового прояву поганої реалізації, так від ризику втратити перевагу за грою.

І от чого не було у виконанні гостей у другому таймі, так це дій у атакувальній фазі. Віддали м’яч суперникам, а ті доволі швидко цим скористались. На 58 хвилині Бєляєва не помітили на дальній стійці під час подачі Кравченка з правого флангу й той пробив головою. Жодних дій у відповідь від команди Долганського після цього ми не бачили, тож Олександрія мала ще кілька можливостей для того, аби закріпити перевагу, але Шабанов та Шостак своїми моментами не скористались, тож усе обмежилось мінімальною перемогою.

У наступному турі Олександрія прийматиме петровський Інгулець, а полтавська Ворскла навідається в гості до рівненського Вересу.

Олександрія — Ворскла 1:0
Гол: Бєляєв, 58

Олександрія: Єрмаков — Кравченко, Кампуш, Шабанов, Мартинюк — Козак, Калюжний, Мишньов (Джевані, 64) — Беззера, Філіппов (Кулаков, 85), Бєляєв (Шостак, 64).

Ворскла: Ісенко — Пердута, Гучек, Чорноморець, Бацула — Хрипчук, Скляр (Ковталюк, 64), Челядін (Ндукве, 64) — Кане (Кулаковський, 81), Ієде (Корнієнко, 82), Нестеренко.

Попередження: Калюжний, Мишньов, Шостак — Челядін, Скляр, Ісенко