Football.ua

Дубль Путрі допоміг ЛНЗ обіграти Інгулець у матчі з двома незабитими пенальті

Колектив Андреса Карраско переможно повернувся до Черкас.
20 October, 15:01
Україна

Лідери чемпіонських перегонів свої матчі десятого туру української Прем’єр-ліги встигли відіграти за перші два дні футбольного вікенда, тоді як у неділю програма розпочиналась із протистояння команд, результати яких у осінній частині взагалі не вражали. Черкаський ЛНЗ на власному полі приймав петровський Інгулець, і жодна з цих команд, як мінімум, від завершення літа не знали смаку перемог.

А якщо говорити про колектив Василя Кобіна, то й узагалі не знали, що таке здобути три очки за підсумком одного матчу. Тож "козаки" закономірно посідали останню сходинку в турнірній таблиці, жодного разу при цьому не зігравши домашній матч від початку сезону. Напевно, це турбувало Інгулець чи не найбільше.

Однак ЛНЗ також переживав емоційний момент, який полягав у поверненні команди на рідну арену, де останні два місяці те й робили, що приводили в належний стан газон. І таки ця місія агрономам у Черкасах удалась — поле було відмінної якості. Тож і домашній команді на ньому грати було одне задоволення. Не дивно, що "бузкові" мали таку помітну перевагу на м’ячі вже з перших хвилин.

Інгулець до певного часу відбивався більш-менш спокійно, але на завершення першої чверті ігрової години простріл Топалова з лівого флангу рукою заблокував Дубілей у підкаті, чим привіз у власні ворота "дешевий" пенальті. Утім, поміж гравцями ЛНЗ почалась якась суперечка за право пробиття одинадцятиметрового, і зрештою Нонікашвілі дав у лівий кут, але Паламарчук витягнув. Могли й не сперечатись, за великим рахунком.

Проте "козаки" не використали належним чином цей імпульс, і пропустили на 35 хвилині за фактично другої небезпечної атаки суперників, коли з ударом злету від Яшарі на завершення передачі все того ж Топалова з лівого флангу воротар зумів зреагувати, а ось на добивання від Путрі поблизу — ні.

ЛНЗ повів за рахунком на табло, продовжував атакувати, і це все загалом виглядало настільки впевнено, що момент наприкінці першого тайму біля воріт Кучеренка застав усіх зненацька. Резепов пробивав у центрі штрафного з дриблінгу, а Муравський блокував цей удар рукою. VAR підтвердив призначення пенальті й у цьому епізоді, проти Мельничук пробив рівно так само, як і грузинський легіонер у складі суперників до цього, і голкіпер так само потягнув м’яч.

Однак жодних висновків за час відпочинку під час перерви команда Кобіна з цього першого тайму не зробила, тож і в подальшому атакувальний футбол демонстрували виключно футболісти Карраско. Інгулець прокинувся лише тоді, коли вже було пізно прокидатись — на 60 хвилині Путря знову вдало зіграв на підбиранні й із рикошетом від захисника вдруге розстріляв ворота суперників. Потім господарі все ж таки вирішили потурбувати Кучеренка знову, проте той зберіг за собою "сухий" матч кількома непоганими сейвами.

У наступному турі черкаський ЛНЗ гостюватиме в криворізького Кривбасу, а петровський Інгулець проведе виїзне дербі проти Олександрії.

ЛНЗ — Інгулець 2:0
Голи: Путря, 35, 60

На 15-й хвилині Шота Нонікашвілі (ЛНЗ) не забив пенальті (воротар).

На 45-й хвилині Максим Мельничук (Інгулець) не забив пенальті (воротар).

ЛНЗ: Кучеренко — Путря, Саліху, Дайко, Муравський, Топалов (Пасіч, 81) — Нонікашвілі, Яшарі (Авагімян, 81), Тілль (Олійник, 90+1) — Халайла (Бойко, 76), Момо.

Інгулець: Паламарчук — Дубілей, Вілівальд, Малиш, Мельничук — Лосенко (Кисленко, 69), Волохатий, П’ятов (Козиренко, 79) — Резепов (Пушкарьов, 69), Сітало (Сад, 69), Білоцерковець (Могильний, 88).

Попередження: Дайко, Муравський, Момо — Волохатий, Резепов, Сад