Football.ua

Карпати мінімально обіграли Оболонь

Колектив Владислава Лупашка вперше в сезоні зумів започаткувати серію з перемог та не програє вже три матчі поспіль.
26 October, 20:02
Україна

Неоднозначним станом на зараз виходить повернення львівських Карпат до української Прем’єр-ліги, оскільки команда Владислава Лупашка лише останнім часом почала чіплятись за дорогоцінні залікові бали. Зокрема, цей тиждень для "зелено-білих" розпочинався з історичної події — у першому дербі Львова було подолано Рух (1:0), тож настрій у колективу помітно покращився.

Дуже слушно, бо вже звітними вихідними "леви" приймали київську Оболонь, у якої від самого початку сезону не пішла гра й із часом команда тепер уже Сергія Шищенка здобула статус колективу, який пропускає найбільше в чемпіонаті з дуже великим відривом. Окрім цього, "пивовари" ще й забивати розучились, тож ще трохи, і їхні результати могли сягнути показників Лівого Берега.

Доля цього матчу, як не дивно, у плані рахунку вирішилась усього за десять стартових хвилин. Оболонь одразу отримала шанс відкрити рахунок, але якщо Мединський нагодою на правому фланзі так і не скористався, то згодом Бруніньйо ніхто не завадив у дальній кут перевести простріл Підлепенця з правого краю штрафного. На цьому моменті всі перематчеві розклади можна було відправити в смітник, бо надалі команди орієнтувались уже безпосередньо за ситуацією на полі.

І, на жаль, для звичайного вболівальника цього вечора у Львові показували не надто видовищний футбол. Команда Лупашка переймалась за результат, тому вперед іти не квапилась, а колектив Шищенка намагався відігратись, але чогось йому постійно бракувало. Мединському, наприклад, влучності точно треба було трохи позичити, бо жоден із якого ударів приблизно з тієї ж точки в чужому штрафному так і не досяг цілі.

А ще у Оболоні був один класний момент Таранухи одразу від початку другого тайму, проте того в останній момент підставила нерівність газону, що зумовило дуже поганий удар на виконання під час швидкої атаки. Зрештою, як уже й було зазначено, на рахунок у грі ніхто більше впливати не зміг, та й особливих успіхів у нападі в обох колективів так само не було.

У наступному турі львівські Карпати зіграють удома проти київського Лівого Берега, тоді як посеред тижня гратимуть кубкове дербі Львова на Арені Львів проти Руху, а київська Оболонь спочатку навідається до рівненського Вересу в кубковій грі, а потім прийматиме "червоно-чорних" у рамках чемпіонату.

Карпати — Оболонь 1:0
Гол: Бруніньйо, 10

Карпати: Кінарейкін — Полегенько, Бабогло, Педросо, Адамюк — Очеретько (Чачуа, 62), Клименко (Рябов, 75), Бруніньйо (Шах, 76) — Підлепенець, Устименко (Ігор, 62), Костенко.

Оболонь: Рибка — Грисьо, Приймак, Карась, Стасюк — Вітенчук (Слободян, 67), Мороз (Тарануха, 46) — Мединський, Черненко, Блізніченко (Груша, 67) — Суханов (Теслюк, 77).

Попередження: Клименко, Педросо, Чачуа, Рябов  — Вітенчук, Суханов