Football.ua

Гол Циганкова та дубль вибухового Савіо допомогли Жироні розбити Райо Вальєкано

Команда Мічела довго не могла подолати захист суперників під шаленою зливою, але результативний постріл українця відкрив для неї шлях до перемоги.
27 February, 00:02
Іспанія

Чемпіонські перегони в іспанській Ла Лізі тривають і надалі, проте з кожним наступним туром для каталонської Жирони останнім часом ситуація виключно погіршується. Команда Мічела до цього не перемагала в трьох матчах поспіль, у двох із яких поступалась мадридському Реалу (0:4) та баскському Атлетіку (2:3), тож поступово друга сходинка "червоно-білих" перетворилась на третю.

Звичайно, що виключно за умови, якщо Жирона в рамках домашнього матчу двадцять шостого туру проти мадридського Райо Вальєкано не святкувала б перемогу та по-сусідські дозволила б Барселоні себе випередити. І суперники, незважаючи на свою позицію в середині турнірної таблиці, усім своїм виглядом демонстрували, що легкої прогулянки для команди Мічела не передбачається. Нічия проти того-таки Реала в минулому турі про це відверто натякала (1:1).

Коли в Каталонії йде дощ, до це справа не на одну й не на дві години. У день звітного протистояння Жирона до останнього сподівалась, що шалена злива таки зупиниться хоч на трохи під час гри, але це також було марним витрачанням часу. Поле на Монтіліві, хоча й не втратило звичний зелений колір, проте настільки заважало футболістам демонструвати свої найкращі якості, що їх подекуди навіть ставало дуже шкода.

Передусім, команду Мічела, бо на швидкості та технічних навичках роботи з м’ячем Циганкова та перший дотик Довбика ці умови безпосередній вплив. А оскільки до складу ще не повернувся Дейлі Блінд, той будувати гру в атаці каталонці просто не було кому.

До перерви в підсумку ми побачили лише два ігрові моменти — Еррера обидва рази з меж штрафного виступав на завершення флангових передач, але спочатку головою пробив до рук Дімітрієвські, а потім його постріл із правого флангу штрафного заблокували. Не надто багато, як для команди, яка на щось там претендує. Однак гідрокостюми під час перерви Жироні точно б не видали, тож треба було вигадувати щось більш футбольне.

У другому таймі злива не припинялась, проте атаки господарів поля точно посилили свою інтенсивність. Скажімо відверто — Райо відбивався з останніх сил і нічого не міг запропонувати у відповідь аж до самого завершення матчу. Проте треба було забивати, і з цим у каталонців виникли певні проблеми. Точніше, вони виникли в Довбика, у якого було, щонайменше, дві невдалих спроби в центрі штрафного завершити передачі з флангів у один дотик. Із урахуванням моменту першого тайму, то й усі три можна налічити.

Загалом, не матч Артема. Черговий. На жаль. Але зрештою забив Віктор Циганков, і цьому на 52 хвилині дійсно тішилась уся команда, бо неначе якийсь тягар спав із плечей Жирони й вона заграла в той самий рок-н-рол, до якого ми всі звикли. А тут ще й Пеп Чаваррія в складі суперників вирішив за 12 хвилин перебування на полі назбирати два попередження ледь не в одному епізоді, тож мадридці самі себе добили.

А Савіо в компенсований час просто досипав їм повну торбу у фірмовому стилі. Тільки-но Циганкова зняли з гри (Довбик за цим шляхом прослідував набагато раніше), як бразилець чухнув на його фланг та почав там розривати суперників швидким дриблінгом. Тримались "блискавки" недовго, і зрештою отримали два голи в приблизно одному й тому ж стилі виконання із зміщенням, але з різним напрямком завершального удару. Кураж, якщо одним словом.

У наступному турі каталонська Жирона зіграє гостьовий матч проти Мальорки, а мадридський Райо Вальєкано прийматиме Кадіс. 

Жирона — Райо Вальєкано 3:0
Голи: Циганков, 52, Савіо, 90+1, 90+6

Жирона: Гассаніга — Коуту, Е. Гарсія, Д. Лопес (Хуанпе, 70), Гутьєррес — Еррера (Соліс, 89), Алейш Гарсія — Циганков (Торре, 89), Порту (Мартін, 73), Савіо — Довбик (Стуані, 73).

Райо Вальєкано: Дімітрієвські — Балліу, Арідане, Лежен, Еспіно — Де Фрутос (Чаваррія, 64), Крешпу (Трехо, 79), Валентін (Сісс, 59), Альваро Гарсія — У. Лопес (Перес, 64), Де Томас (Камельйо, 58).

Попередження: Алейш Гарсія, Коуту, Савіо — Кіке, Сісс, Крешпу, Чаваррія.

На 76-й хвилині був вилучений Пеп Чавварія (Райо Вальєкано) (друге попередження).