Події останніх днів в Україні, яка зазнає чергового акту агресії з боку РФ, є зараз найбільш обговорюваною темою в суспільстві. І поки практично весь світ підтримує український народ у боротьбі з російськими окупантами, які руйнують наші міста, головний тренер Тоттенгема Антоніо Конте висловив дещо альтернативну думку.

Раніше італійський спеціалист вважав російську військову агресію проти України "абсолютно неприйнятною", а тепер він вирішив стати на захист російських спортсменів, яких відсторонили від майже всіх змагань.

"Дуже сумно, що ця серйозна ситуація, ця війна між Росією та Україною, впливає на футбол і спорт. Знати, що російських спортсменів відсторонено від змагань, дуже сумно.

Я вважаю, що це несправедливо. Я дуже добре знаю, який об `єм роботи вони щодня виконували заради цих змагань. За цю ситуацію вони вимушені платити, але я вважаю, що це неправильно.

Чесно кажучи, я сподіваюся, що ситуація невдовзі буде вирішена, тому що це завдає великої шкоди. Ми в 2022 році, і бачити це жахливо для всіх", — цитує слова Конте football.london.

Варто зазначити, що лише мала частина російських спортсменів не побоялася публічно висловитись проти війни в Україні, а деякі навіть підтримують злочинні дії влади РФ.

Наприклад, екс-капітан збірної Росії Артем Дзюба висловився лише після того, як гравці збірної України в особі Віталія Миколенка та Андрія Ярмоленка звернулися до нього через Instagram, та й то у своїй заяві росіянин більше скаржився на "злість, жовч та негативне ставлення до росіян" і ніяк не став критикувати свою владу.

А ось російський гімнаст Іван Куляк на етапі Кубка світу в Досі взагалі вийшов на змагання з нашитою на формі буквою "Z", яка є одним з головних символів військового нападу РФ на Україну. 

Цей жест був з боку росіянина невипадковим — на тих же змаганнях був українець Ілля Ковтун, котрий у підсумку посів перше місце. Росіянину нашитий "символ" не допоміг, і він залишився задовольнятися третім рядком.


Шановні співвітчизники! 24 лютого 2022 року зранку Україна зазнала нападу з боку Російської Федерації. Просимо вас зберігати спокій, залишатися у безпеці, читати виключно офіційні українські джерела, не споживати та не розповсюджувати фейки. Слава Україні!