Ліверпуль не здобув коштовних залікових пунктів у протистоянні напередодні проти лондонського Тоттенгема (1:1), про що говорили потім увесь пізній вечір та ще більше зранку, коли головний конкурент "червоних", Манчестер Сіті, саме завершував останні підготування до власного домашнього матчу проти Ньюкаслу в рамках 36-го туру. Вірогідність збільшити відрив від переслідувачів перед передостанньою грою підігравала й без того великий ажіотаж "містян", які посеред звітного тижня зазнали чергової невдачі на шляху до фінального матчу.

Велика вага відповідальності за результат підштовхувала господарів поля будувати власну гру на достатньо простих та притаманних їм рішеннях. На відміну від зустрічі проти того ж Ліверпуля (0:1), спроба "сорок" зіграти від м’яча в захисті не мала суттєвого успіху. Завдяки регулярності власних наступів, гра Сити в атаці мала більший успіх, що підтверджувалося великою кількістю гольових моментів, частина з яких створювалася за безпосередньої участі українця Олександра Зінченка.

Ось тільки з вістрям атаки захисникові не дуже пощастило, оскільки Жезус повсякчас не встигав опинятися в необхідних місцях у штрафному майданчику. Замість Габріеля, забивати довелося іншим виконавцям. Зокрема, рахунок відкрив Стерлінг, коли для нього на дальню стійку скинув м’яча Канселу, після закидання на правий фланг штрафного від Гюндогана. Саме завдяки різким переведенням Сіті розкривав чужий захист упродовж усього матчу.

Перед відходом команд на перерву, стан справ на табло ще раз змінився на користь підтвердження переваги на користь команди Гвардіоли. Їй вдалося забити після грубої помилки голкіпера Дубравки, який перед собою відбив зльоту від Гюндогана, чим скористався Ляпорт. Уже на початку другого тайму "містяни" вчергове підкреслили власну перевагу, досягнувши показника більше 95% контролю над м’ячем у стартові десять хвилин.

Періодичні спроби команди Едді Гау вийти в контратаки особливого успіху не мали, да й важко взагалі на щось претендувати, коли майже за чверть годин команда робить п’ять передач, із яких жодна не стає точною. За таких умов Сіті залишалося лише добити суперників, за виконання чого команда Гвардіоли взялася після години ігрового часу.

Родрі з подачі де Брюйне з кутового на лівому фланзі на ближню стійку та Стерлінг уже в компенсований час — усе це збільшило перевагу Манчестера. А ще був у цій грі гольовий пас Олександра Зінченка на Гріліша, хоча партнери йому потім намагалися довести, що то був звичайний невдалий удар. Українець у цій грі бив, між іншим, дуже непогано, проте Дубравка зіпсував справжню феєрію.

У наступному турі Манчестер Сіті зіграє в гостях проти Вулвергемптона, а Ньюкасл на власному полі прийматиме лондонський Арсенал.

Манчестер Сіті — Ньюкасл 5:0
Голи: Стерлінг, 19, 90+3, Ляпорт, 38, Родрі, 61, Фоден, 90

Манчестер Сіті: Едерсон — Канселу, Діаш (Фернандіньо, 46), Ляпорт (Іган-Райлі, 87), Зінченко — де Брюйне, Родрі, Гюндоган — Стерлінг, Габріель Жезус (Фоден, 63), Гріліш.

Ньюкасл: Дубравка — Крафт (Тріпп’єр, 69), Лассельс, Бьорн, Таргетт — Гімараєс, Лонгстафф, Жоелінтон — Альмірон (Мьорфі, 79), Вуд (Вілсон, 69), Сен-Максімен.

Попередження: де Брюйне — Гімараєс, Бьорн, Таргетт