Не для кожної команди-учасниці англійської Прем’єр-ліги початок нового сезону виявився вдалим. Проте в контексті звітної зустрічі йшлось не про виступи Манчестер Юнайтед, а більш дотичну до українських уболівальників через участь нашого співгромадянина Віталія Миколенка гру Евертона, який у рамках третього туру національної першості повернувся на рідний Гудісон Парк задля протистояння проти Ноттінгем Форест.

Суперники команди Франка Лампарда також могли похизуватись скромними досягненнями, проте на тлі їхньої потужної трансферної кампанії вже відбулась перемога над лондонським Вест Гемом (1:0), що могло в свою чергу підкреслити рівень амбіцій футболістів Стівена Купера. "Іриски" в свою чергу досі перебувають у пошуках зразків свого кращого футболу, і початок нового сезону не стає виключенням в ланцюжку їхніх невдалих виступів останнім часом.

Дуже сирий проєкт "лісників" ми мали змогу побачити за ходом першої половини звітної гри, на тлі чого Евертон мав виходити на передній план із власними пропозиціями, проте єдине, чим міг загрожувати колектив Лампарда своїм суперникам, були дальні постріли вбік чужих воріт. Натомість, на протилежному боці поля господарі влаштовували якесь шоу Бенні Гілла в захисті безпосередніми діями Джеймса Тарковські, який постійно змушував Віталій Миколенка своїми помилками перебувати десь поблизу.

Проте українцю зрідка все ж таки вдавалось підніматись до лінії нападу, де провідну роль звичним чином відігравав Ентоні Гордон, але лише на плечах молодого виконавця та Демарая Грея, який намагався йому асистувати, боротись проти захисту Ноттінгема було дуже важко. Однак Евертон хоча б пробував щось вигадати біля чужого штрафного, тоді як суперники намагались виключно користуватись чужими невдалими діями. Не без загрози, певна річ — Пікфорду довелось рятувати ворота під час кілька непоганих потужних ударів.

Після перерви ситуація на полі не зазнала відчутних змін, проте Саломон Рондон несподівано перетворився з блідої тіні на повноцінне вістря атаки господарів, та й самі вони почали більше перебувати на чужій половині поля з м’ячем. Евертон мав кілька непоганих нагод для того, аби все є таки відкрити рахунок першими, але венесуельский форвард та той самий Гордон не впорались із реалізацією власних нагод.

Гра відчутно пришвидшилась у останню чверть години основного часу, і тут уже почався справжній безперервний обмін гольовими моментами, із якого першим переможцем в підсумку вийшли гості. Пікфорд помилився під час відбиття дальнього пострілу Ятеса з центральної зони, перевівши м’яч на ногу Джонсону біля правого кута свого воротарського. Але вже незабаром голкіпер "ірисок" виправився, коли на 88 хвилині запустив передачу від штрафного до штрафного на Грея, а форвард нарешті втік і від захисників, і від голкіпера.

Коли рахунок знову став рівним, Ноттінгем почав занадто рано складати зброю, наразивши таким чином себе на кілька гострих моментів ізбоку суперників. Захисники гостей помилялись чи не більше за футболістів Лампарда зразка першого тайму, однак зрештою повноцінні три очки так нікому й не дістались. А Миколенко, до речі, так і зіграв матч майже без недоліків у захисті — до атаки з такими партнерами-пожежниками ходити зась.

У наступному турі Евертон зіграє в гостях у Брентфорда, а Ноттінгем Форест на власному полі прийматиме черговий клуб із Лондона — Тоттенгем.

Евертон — Ноттінгем Форетс 1:1
Голи: Грей, 88 — Джонсон, 81

Евертон: Пікфорд — Голгейт, Коуді, Тарковські — Паттерсон, Девіс (Онана, 55), Івобі, Миколенко — Рондон (Макніл, 58), Гордон, Грей.

Ноттінгем Форест: Гендерсон — Воролл, Кук, МакКенна — Вільямс, Мангаля (Ятес, 55), О’Браєн, Тоффоло — Лінгард (Куяте, 83) — Джонсон, Авонії (Гіббс-Вайт, 61).

Попередження: Гордон, Івобі, Онана — Воррелл, Вільямс.