В одному з центральних матчів дев'ятого туру англійської Прем'єр-ліги на нас чекало манкуніанське дербі, в рамках якого Манчестер Сіті приймав Манчестер Юнайтед на Етіхад Стедіум.

З перших хвилин підопічні Хосепа Гвардіоли почали домінувати над суперником, не дозволяючи наблизитися до воріт Едерсона. У свою чергу, чинному чемпіону Англії вдалося вже на 8-й хвилині реалізувати свій атакуючий потенціал, коли Філ Фоден відгукнувся на простріл Бернарду Сілви з лівого флангу і відкрив рахунок у матчі.

Після швидкого пропущеного гола команди обмінювалися короткими проміжками часу володінням м'ячем, причому неозброєним оком було видно, що Сіті тотально перевершував "червоних дияволів" в гостроті створюваних моментів. Гравцям Юнайтед не вдавалося абсолютно нічого створити ні те що у фінальній третині, а й взагалі на половині поля суперника.

Другий гол від Манчестер Сіті був лише питанням часу. Переживши кілька "пожеж" біля воріт Давида Де Хеа, підопічні Еріка тен Гага остаточно посипалися починаючи з 34-ї хвилини. Вже до перерви "норвезький звір" Ерлінг Голанд записав на свій рахунок два м'ячі та одну результативну передачу, асистувавши автору першого гола — Філу Фодену.

У результаті команди пішли на перерву за рахунку 4:0 на користь господарів поля, а повернення хоч якоїсь інтриги у другому таймі виглядало скоріше як диво. Не просто так багато вболівальників МЮ почали залишати не лише трибуни, а й взагалі стадіон, тоді як наші читачі, виходячи з повідомлень у чаті під час матчу, масово переключилися на поєдинок Чорноморця проти Олександрії в рамках УПЛ.

Після старту другого тайму ситуація на полі з ігрової точки зору майже не змінилася. "Мистяни" спокійно контролювали м'яч, проте на 56-й хвилині Антоні своїм ефектним ударом з-за меж штрафного майданчика суперника змусив гравців Сіті знову активізуватися в плані забиття голів.

Так, на 64-й хвилині Голанд оформив хет-трик, змусивши захисників МЮ виступити у якості глядачів з квитками на найкращі місця стадіону Етіхад. На 73-й хвилині норвежець ще й допоміг Філу Фодену забити свій третій м'яч, віддавши йому результативну передачу та довести рахунок до відверто непристойного – 6:1.

Але відвертого приниження Манчестер Юнайтед допоміг уникнути Антоні Марсьяль. Француз, який вийшов на заміну, скористався розслабленістю суперника в заключному відрізку та оформив дубль, один із голів записавши на свій рахунок завдяки реалізованому пенальті.

Проте на підсумковий результат цей дубль Марсьяля ніяк не вплинув. Манчестер Сіті здобув більш ніж впевнену перемогу з рахунком 6:3, не дозволивши лондонському Арсеналу закріпити лідерство у турнірній таблиці. Тен Гаг, у свою чергу, зазнав фіаско в своєму першому манкуніанському дербі, а Манчестер Юнайтед перервав свою серію перемог в АПЛ з чотирьох матчів.


Манчестер Сіті - Манчестер Юнайтед 6:3
Голи: Фоден, 8, 44, 73, Голанд, 34, 37, 64 — Антоні, 56, Марсьяль, 84, 90 (пен.)

Манчестер Сіті: Едерсон — Вокер (Гомес, 41), Аканжі, Аке, Канселу — Гюндоган (Палмер, 75), Де Брюйне (Альварес, 76), Бернарду Сілва — Фоден (Марез, 75), Голанд, Гріліш (Лапорт, 76)

Манчестер Юнайтед: Де Хеа — Далот, Варан (Лінделеф, 40), Лісандро, Маласія (Шоу, 46) — Мактоміней (Каземіро, 59), Фернандеш, Еріксен — Антоні, Рашфорд (Марсьяль, 60), Санчо (Фред, 70)

Попередження: ... — Далот, Маласія, Фернандеш