Двадцять перший тур англійської Прем'єр-ліги містив у собі одразу кілька доволі цікавих протистоянь. І якщо напередодні Ліверпуль та лондонський Челсі зуміли порадувати нас виключно дебютом Михайла Мудрика за "синіх", то в звітний день на полі стадіону Емірейтс лондонський Арсенал та Манчестер Юнайтед намагалися надолужити за своїми попередниками здобутки за кількістю забитих м'ячів. Та й становище в турнірній таблиці підштовхувало обидві команди не втрачати очки, а в контексті "канонірів" ще й мала місце банальна жага помсти за поразку в першому колі на Олд Траффорд (1:3).

У першій половині гри господарі намагались розпочати зі звичного для них у цьому сезоні швидкого голу, проте захист суперників спокійно сприйняв загострення на флангах, і зрештою команда Мікеля Артети навіть не дійшла до створення якісної гольової нагоди. Чи далі тривала гри, тим більше володіння м’ячем переходило на користь "Червоних дияволів", і команда Еріка тен Гага намагалась розрізати оборону суперників швидкими передачами без залучення новачка Ваута Веггорста в передній лінії — до нього цей м’яч ще потрібно було спрямувати.

Юнайтед при цьому звичним чином мали проблеми зі створенням тиску на захист опонентів, але все ж таки на 17 хвилині скористались помилкою Партея, якого на лівому фланзі потім ще й осоромив Рашфорд прокиданням м’яча поміж ніг із подальшим дальнім ударом під ближню стійку. Не встиг Рамсдейл зреагувати на розвиток подій, тож пропустив вибуховий постріл від англійського форварда.


Setantasports.com — це платформа, на якій можна дивитися АПЛ в повному обсязі. Як проявить себе Мудрик в Челсі? Чи стане Зінченко чемпіоном у складі Арсеналу? Які перспективи у Миколенка та Евертона у боротьбі за виживання? Всі відповіді на ці питання ви можете дізнатися наживо — на Setanta Sports. Долучайтеся до платформи прямо зараз — і слідкуйте за найсильнішою лігою світу!


Але не встиг як слід порадіти власному здобутку колектив гостей, як господарі нарешті спрямували до чужого штрафного вдалу подачу з лівого флангу зусиллями Джаки, і в межах воротарського ніхто не міг стримати Нкетію від завершального удару головою. "Каноніри" та "Червоні дияволи" навіть і не намагались робити вигляд, що хочуть зупинитись на досягнутому, тож на нас очікувала разюче відмінна гра від побаченого за добу до цього. Зінченко при цьому відігравав дуже важливу роль у динаміці на лівому фланзі своєї команди.

І хоча на перерву сторони пішли за рівного рахунку на табло, Артета відчував певну схильність до помилок його правого флангу захисту, тож випустив на другий тайм більш свіжого Томіясу замість Вайта. Це дозволило Арсеналу отримати вирішальну перевагу над нестримним до цього моменту Рашфордом на окремій ділянці поля, і, як підсумок, почати перекидати додаткові сили на передній край нападу. Саме за рахунок кількісного перевантаження футболістами на 53 хвилині вдалось вивільнити простріл під дальній постріл Саки, і той влучив у протилежний кут воріт.

Юнайтед у подальшому потребував на відігравання відставання навіть менше часу, аніж до цього знадобилось його суперникам. Разюча помилка Рамсдейла супроводжувала подачу з кутового на лівому фланзі до воротарського, а на відскоку першим із ударом головою парашутом опинився Мартінес, якого колись побоювались відпускати до АПЛ через не надто великі габарити. Дарма — аргентинець ефектно покарав воротаря суперників за недбалі дії, а потім був одним із найбільш помітних біля власних воріт під час чергових навал суперників.

Арсенал дійсно чинив потужний тиск на ворота де Хеа, і подекуди здавалось, що лише диво рятує іспанця та його команду від проблем. Тен Гаг намагався залишати свій захист у тонусі за допомогою ротації та перебудувань, проте "каноніри" вже налагодили механізми постачання передач до чужих володінь, тож просто вирушали заздалегідь відомими шляхами.

Саме за допомоги флангів і здобув перемогу колектив Артети, і безпосередньо доклав своїх зусиль до неї Зінченко, бо саме з його прострілу на лівому краю в дотик переправив м’яч ближче до воріт Едегор, а Нкетіа підправив його в сітку з близької відстані. Троссар, який незадовго до цього дебютував виходом на заміну, також долучився до голу своєї команди, який у підсумку став вирішальним у матчі.

У наступному турі лондонський Арсенал зіграє в гостях проти Евертона, до цього з'їздивши до Манчестер Сіті на матч Кубку Англії, а на Манчестер Юнайтед очікують кубкові матчі проти Ноттінгем Форест та Редінга перед протистоянням проти "лісників" удома в чемпіонаті.

Арсенал — Манчестер Юнайтед 3:2
Голи: Нкетіа, 23, 90 , Сака, 53 — Рашфорд, 17, Мартінес, 59

Арсенал: Рамсдейл — Б. Вайт (Томіясу, 46), Саліба, Габріель, Зінченко — Едегор (Голдінг, 90+3), Партей, Джака — Сака, Нкетіа, Мартінеллі (Троссар, 82).

Манчестер Юнайтед: де Хеа — Ван-Біссака, Варан (Гарначо, 90+2), Мартінес, Шоу — Еріксен, Мактоміней — Антоні (Фред, 71), Фернандеш, Рашфорд — Веггорст.

Попередження: Вайт — Антоні, Шоу