Якщо для когось із уболівальників не вистачає статусних протистоянь під час чергового сезону національної першості, то на допомогу радо прийде таке змагання, як Кубок Англії, у цьогорічному розіграші якого Манчестер Сіті ще на 1/32 фіналу довелось протистояти на власному полі лондонському Челсі. Тоді колектив Хосепа Гвардіоли здобув доволі впевнену перемогу з рахунком 4:0, і все заради того, аби вже в наступному раунді змагань зустрітись із іншою командою зі столиці Великої Британії, а разом із тим своїм головним антагоністом цьогорічної кампанії на внутрішній арені — лондонським Арсеналом.

Колишні захисник та нападник "містян" , Олександр Зінченко та Габріель Жезус відповідно, мали велике бажання зіграти проти свого екс-клубу, однак бразилець із чемпіонату світу-2022 в Катарі повернувся з важким пошкодженням, а українця тренерський штаб вирішив залишити на лаві запасних із перших хвилин. Утім, як і більшість виконавців лінії оборони, разом із голкіпером Рамсдейлом, які стали звичними за останні кілька місяців для Артети.

Не дивлячись на цей красномовний факт, "каноніри" першими створили гольовий момент біля чужих воріт у цій зустрічі. Томіясу зі входу до правого флангу штрафного потужним ударом завершував пас у відтяжку від Троссара, проте не зміг пробити Ортегу. Бельгійський новачок Арсенала яскраво виглядав у першій половині гри, отримавши нагоду вийти в стартовому складі, через що точно сподобався вболівальникам лондонського клубу. А тим часом Ерлінг Голанд мав першу нагоду відзначитись голом, проте удар у стилі Ібрагімовича через себе з-за меж штрафного зумів не пустити до спорожнілих воріт той-таки японський захисник гостей.


Setantasports.com — це платформа, на якій можна дивитися АПЛ в повному обсязі. Як проявить себе Мудрик в Челсі? Чи стане Зінченко чемпіоном у складі Арсеналу? Які перспективи у Миколенка та Евертона у боротьбі за виживання? Всі відповіді на ці питання ви можете дізнатися наживо — на Setanta Sports. Долучайтеся до платформи прямо зараз — і слідкуйте за найсильнішою лігою світу!


Сіті мав певні проблеми з побудовою власних атак протягом першої половини гри через щільний блок від суперників біля володінь Тернера. Важко було й пригадати ситуації, коли допомога американського голкіпера була безпосередньо потрібна його команди, тоді як на протилежній половині Ортега був змушений докладати зусиль для порятунку власних воріт ще одного разу вже на 21 хвилині під час пострілу з лівого флангу штрафного від Троссара.

Відповідь на це з боку Сіті мала б бути не менш видовищною, коли підкручений у дальній кут постріл де Брюйне з правого флангу пройшов повз стійку в ситуації, коли навіть самі футболісти Арсенала радше бачили м’яч у сітці. А вже перед самою перервою "містяни" залишились без одного з центральних захисників — Стоунз травмувався в боротьбі. Через це Гвардіола був змушений утручатись у гру зі замінами ще до відходу на відпочинок у грі, яка навряд чи йому подобалась із точки зору роботи саме його лінії нападу.

Артета після відновлення матчу випустив на поле Саліба для підсилення центру оборони замість Голдінга, який уже мав попередження на той момент, а також забажав збільшити інтенсивність в опорній зоні за рахунок Локонги. Гвардіола зі своїми змінами в складі трохи почекав, проте все одно за завершення повної ігрової години зробив крок назустріч пришвидшенню гри зі свого боку. Так на полі з’явились Альварес та Вокер, і якщо останній запам’ятався тільки братанням зі Зінченком, якого також випустили під завісу поєдинку, то аргентинець одразу активно долучився до атаки власної команди.

Саме дальній постріл від Альвареса з правого флангу на 64 хвилині та відповідне влучання в дальню стійку передувало голу Аке, для якого відскок від каркасу воріт залишив Гріліш, а нідерландець прицільним ударом під уже праву стійку завершив гольову комбінацію.

Арсенал спробував у шоковому стані відповісти загрозою з власного боку, однак Ортега навіть не долучався до гри в ситуації, коли Нкетія не зміг завершити загострюючий пас Мартінеллі з лівого флангу перед воротарським. Бразильський нападник "канонірів" і після цього намагався задавати темп гри своїй команди в позиційних атаках, однак чи то партнери не дуже намагались його підтримувати, чи то сил у команди Артети виявилось недостатньо для того, аби здолати динамічний захист суперників.

Фінальний свисток арбітра Пола Тірні з Ланкаширу відправив до 1/8 фіналу Кубку Англії Манчестер Сіті, тоді як для лондонського Арсенала турнірний шлях добіг до кінця на дуже ранній стадії.

Манчестер Сіті — Арсенал 1:0
Гол: Аке, 65

Манчестер Сіті: Ортега — Льюїс (Вокер, 58), Аканджі, Стоунз (Лапорт, 45+4), Аке — Гюндоган, Родрі, де Брюйне (Сілва, 75) — Марез (Альварес, 57), Голанд, Гріліш.

Арсенал: Тернер — Томіясу, Голдінг (Саліба, 46), Габріель, Тірні (Зінченко, 66) — Джака, Партей (Локонга, 46) — Сака (Едегор, 74), Вієйра, Троссар (Мартінеллі, 66) — Нкетіа.

Попередження: Гюндоган — Голдінг, Зінченко