Забаганки футбольних уболівальників різняться одна від одної неначе кольори фрагментів у калейдоскопі, і ніколи їм того футболу не буде достатньо, що не пропонуй для показу. Уже встигли стартувати й українська Прем’єр-ліги, і французька Ліга 1 підтягнулась, а також іспанська Ла Ліга почала набирати обертів. Але ж ні! Усі вперто чекали на англійську Прем’єр-лігу, бо саме тут концентрація статусних двобоїв чи не найвища в усьому футбольному світі.

Хоча, а як тут посперечаєшся, якщо вже в першому турі афішу турніру прикрашає матч лондонського Челсі та Ліверпуля на Стемфорд Брідж? "Сині" та "червоні" за ходом минулого сезону ризикували опинитись у середині турнірної таблиці, однак така доля спідкала виключно "пенсіонерів", тоді як футболісти Юргена Клоппа вчасно почали рятувати ситуацію. Але на чолі Челсі тепер Маурісіо Почеттіно, тож саме аргентинському фахівцеві доводилось заводити команду до нового сезону.

Під час американського турне новий тренер "синіх" тестував  різні, але переважно атакувальні варіанти тактичних схем власної команди, тож і для Михайла Мудрика знаходилось місце на полі. Однак тоді, коли йшлось про підготовку до матчу проти серйозного опонента, ми побачили від Почеттіно 3-5-2, у яких є позиція для Бена Чілвелла, але немає для українського футболіста. І оскільки Челсі обрав саме таку побудову, то очікувалось, що в команди хоча б не буде все погано в захисті.

Але сталось не так, як гадалось. Господарі поля розвалювались під тиском швидких розіграшів Ліверпуля, і в підсумку ледь не пропустили під час удару Салаха з центрального входу до штрафного на 12 хвилині, але м’яч прилетів у поперечину поблизу до правої дев’ятки воріт Роберта Санчеса. За схожою схемою команда Клоппа провела й свою наступну атаку на 18 хвилині, однак цього разу Мо самостійно розкрив чужих захист передачею з правого флангу на Діаса під розстріл чужих воріт.

І якщо в за декілька хвилин гол Салаха шляхом перекидання м’яча над новим воротарем "синіх" було зараховано, а не скасовано через офсайд, то команда Почеттіно б ризикувала опинитись у дуже скрутному становищі. Але їй пощастило, що єгиптянин, напевно, зачіскою заліз за лінію. І лише після такого удару Челсі нарешті зумів оклигати й ми побачити "пенсіонерів" у атаці.

Їм, як виявилось, не було потрібно аж надто багато часу. На 36 хвилині до штрафного Ліверпуля м’яч спрямовувався тричі, і лише зі скидання головою від Чілвелла він таки дістався Дісасі, який із близької відстані переграв Аліссона. Цікаво, що вже за мить крайній захисник Челсі ввірвався до штрафного та обійшов голкіпера з подальшим ударом по порожніх воротах, але трошки забіг до офсайду, тож видовищного камбеку в господарів до перерви так і не вийшло.

Власне, Почеттіно погано налаштував свою команду на початок другої половини, де Ліверпуль пішов уперед великими силами й за підсумками ударів ван Дейка та Діаса був дуже близьким до другого голу. Але "червоні" не змогли підтримати свої ж власні намагання атакувати в подальшому та відступили на захист воріт, що дало можливість Челсі самостійно атакувати аж до завершення основного часу.

Тут і Мудрик став у пригоді, проте його випустили на заміну аж на 81 хвилині, та й те, спершу на правий фланг атаки. Зробити в тій зоні Михайло нічого не зміг, тому дочекався, допоки Чілвелл також піде з поля, і посів його місце в побудові команди, але ще ближче до атаки. Саме тоді українець отримав реальну нагоду відзначитись на користь власної команди, обійшов Аліссона на віражі, але замість удару з гострого кута в порожні ворота викотив на Маатсена, якому завадили пробити з близької відстані. Гарна була нагода.

У наступному турі лондонський Челсі зіграє гостьове дербі проти Вест Гема, а Ліверпуль на власному полі прийматиме Борнмут.

Челсі — Ліверпуль 1:1
Голи: Дісасі, 36 — Діас, 18

Челсі: Санчес — Дісасі, Сілва, Колвілл — Джеймс (Гюсто, 76), Галлагер, Енцо, Чуквуемека (Маатсен, 81), Чілвелл — Стерлінг (Мудрик, 81), Джексон.

Ліверпуль: Аліссон — Александер-Арнольд, Конате, ван Дейк, Е. Робертсон — Фабіньо, Мак Аллістер, Гакпо (Джонс, 66) — Салах (Елліотт, 77), Жота (Нуньєс, 66), Діас (Доак, 77).

Попередження: Чуквуемека, Енцо, Джексон, Галлагер — Жота, Александер-Арнольд, Конате, Мак Аллістер.