Багато хто навіть у Англії вважають такий турнір, як Кубок ліги не гідним уваги, і тим паче, якщо йдеться про його ранні стадії розіграшу. Однак у ситуації, коли шляхом жеребкування вже на етапі 1/16 фіналу утворюється пара рівня Ньюкасл — Манчестер Сіті, то як за таких умов не виділити трохи часу пізнього вечору середи задля того, аби переглянути чергову "битву мішками з грошима" на Сент-Джеймс-Парк.

При цьому, команди Едді Гау та Хосепа Гвардіоли вже зустрічались у поточному розіграші Прем’єр-ліги, але від тієї переможної для "містян" гри на Етіхад (1:0) уже минуло чимало часу та відбулось багато подій. "Сороки" повернулись до участі в матчах Ліги чемпіонів УЄФА, але при цьому помітно просіли в чемпіонаті, тоді як чинні чемпіони традиційно для себе останніх років тримали відмінний тонус у всіх змаганнях. А ще Сіті дуже прагнув повернути собі трофей, яким вони володіли чотири сезони поспіль, але потім Ліверпуль та Манчестер Юнайтед порушили їхню серію перемог.

Перший тайм цього поєдинку виявився ще тим видовищем. Поки господарі поля намагались віднайти свій футбол, чого так і не вдалось зробити, гості особливо не поспішали проводити масовані штурми, і натомість просто тримали м’яч на чужій половині. Яскравої гри за таких умов не може виникнути за визначенням, тож нам доводилось із цим фактом лише змиритись та спостерігати за тим, як "містяни" намагаються знайти ті бажані вільні зони в чужому захисті.

Але Ньюкасл майже не давав приводів для хвилювань власним уболівальникам. Майже, оскільки подай двічі Альварес мав нагоди вражати чужі ворота, щоправда партнери постійно своїми передачами заганяли його під гостри кут до чужих воріт, тож у моменті з ударом на 18 хвилині Поуп ногою врятував власну команду, а на 28 і сам аргентинець пробив за віссю, що йшла в бік від дальньої стійки з лівого флангу штрафного.

"Сороки" в такому темпі чекали-чекали на власну нагоду забити, і дочекались на 41 хвилині, коли Ісак запустив передачу на хід Мерфі до правого флангу штрафного, але той не переграв Ортегу в дуелі віч-на-віч. На цьому перший тайм добіг до завершення, а ми розбіглись хто куди на 15 хвилин відпочинку, бо ще треба було відійти від побаченого нудного футболу на полі.

Гау після перерви зробив подвійну заміну, залучивши до гри Гімараеса та Гордона. Хтось скаже, що в тренера просто урвався терпець, так і в нас узагалі-то нерви не залізні, тож треба було якось пожвавити гру. І це вдалось зробити саме за рахунок основних виконавців "сорок", тоді як уже на 53 хвилині їм удалось відправити м’яч до сітки чужих воріт за підсумком чергової хвилі атак. Жоелінтон спрямував простріл із правого флангу штрафного на дальню стійку, який побоявся перехопити Льюїс, на що й сподівався Ісак перед порожніми воротами.

Коли ж Ньюкасл забив, то гру було майже вирішено, бо залишалось тільки одне відкрите запитання. Чи наважиться Гвардіола долучати до гри Голанда? Не наважився, зате з’явився Доку, який створив самотужки ледь не весь обсяг загрози, які "містяни" мали на чужій половині поля в другому таймі. Але що в них було за гольовими моментами в сухому залишку? Дальній удар Гріліша до рук воротаря з флангу та постріл Льюїса із зони перед штрафним повз ліву стійку. Із таким доробком навряд чи можна серйозно на щось розраховувати.

Таким чином від звітної пари команд у 1/8 фіналу Кубка англійської ліги зразка сезону-2023/24 зіграє Ньюкасл, тоді як для Манчестер Сіті турнірний шлях добіг до завершення.

Ньюкасл — Манчестер Сіті 1:0
Гол: Ісак, 53

Ньюкасл: Поуп — Лівраменто, Ласселс, Дамметт (Шер, 90+4), Таргетт — Голл (Гордон, 46), Майлі (Гімараес, 46), Тоналі — Мерфі, Ісак (Альмірон, 62), Жоелінтон.

Манчестер Сіті: Ортега — Льюїс, Аканджі, Аке (Нунеш, 67), Гвардіол — Філліпс, Гомес, Ковачич (Доку, 68) — Бобб, Х. Альварес (Фоден, 73), Гріліш.

Попередження: Гімараес, Тоналі — Аканджі