В рамках фінального поєдинку Кубка Ліги Челсі зустрічався з Ліверпулем. В стартовому складі лондонців не знайшлось місця для Михайла Мудрика, тоді як зліва в півзахисті вийшов Рахім Стерлінг. В Ліверпуля відзначимо появу Ватару Ендо та Коді Гакпо.

З перших хвилин Ліверпуль намагався контролювати гру, але створити небезпеку біля воріт супротивника не міг. Втім, перший момент виник саме в "червоних" — Діас отримав м'яч в чужому штрафному та пробив низом в ближній кут, але Петрович був на місці. Згодом Челсі зміг відповісти — Палмер встиг до м'яча в декількох метрів від воріт та пробив метрів з 5, але Келлегер врятував свою команду, а добивання Джексона заблокували.

Кінець першого тайму залишився за командою Юргена Клоппа — Гакпо виграв боротьбу на другому поверсі та пробив головою, але стійка врятувала Челсі. Згодом знов гаряче було в штрафному Челсі. Діас викотив м'яч на Бредлі, а той пробив з метрів 5 — заблокували удар молодого захисника. Перша половина гри завершилась за рахунку 0:0.

Початок другої половини гри міг стати знаковим для Челсі, коли Галлагер проштовхнув м'яч на Енцо, а той намагався пробити п'ятою з близької відстані, але м'яч пройшов повз ворота. Ліверпуль зміг відкрити рахунок, коли Робертсон навісив зі штрафного, а Ван Дейк головою пробив точно в кут. Втім, арбітри на повторі вирішили, що Ендо впливав та епізод та був у офсайді.

Відповідь Челсі не заставила себе довго чекати — Галлагер пробив в дальній кут після прострілу Палмера, але стійка врятувала Ліверпуль. Чим далі, тим гра сильніше розкривалась. В одному з епізодів Галлагер отримав м'яч в чужому штрафному, прибрав опонента та не зміг переграти Келлегера. Вже в наступній атаці — Джексон вирвався на оперативний простір, але Конате його настиг, далі нападник скинув м'яч на Галлагера, а той пробив вище воріт.

Далі на полі з'явився Михайло Мудрик, але в моменті, який міг вирішити долю гри, він участь не брав — два постріли Нкунку та удар Гюсто впритул не дісталися своєї мети — Келлегер та захист врятували Ліверпуль.

Загалом, перший овертайм пройшов у спокійному руслі: команди не особливо атакували, а Челсі взагалі почав більше захищатися. Ймовірно, Маурісіо Почеттіно вибрав обережну тактику, а даремно! 
У Ліверпуля був момент приблизно за п'ять хвилин до кінця другого овертайму, але Петрович зловив м'яч на самій лінії воріт. 
На 118-й хвилині гри Дісасі не втримав ван Дейка, а той забив головою. Петрович не зміг виручити команду, аж надто добре пробив голландець. 
1:0 — Ліверпуль переміг і виграв Кубок англійської ліги, а Челсі був покараний за те, що не реалізував свої моменти. 

Челсі — Ліверпуль 0:1
Гол: ван Дейк, 118.

Челсі: Петрович — Гюсто, Дісасі, Колвілл, Чілвелл (Чалоба, 112) — Кайседо, Фернандес — Палмер, Галлагер (Мадуеке, 96), Стерлінг (Нкунку, 67) — Джексон (Мудрик, 89).

Ліверпуль: Келлегер — Бредлі (Кларк, 73), Конате, ван Дейк, Робертсон (Цимікас, 87) — Ендо — Мак Аллістер (Макконнелл, 88), Гравенберх (Гомес, 28) — Елліотт, Луїс Діас — Гакпо.

Попередження: Чілвелл, Палмер — Бредлі, Аллістер, Конате, Макконнелл, Гомес.