Важкі тижні, які ще й не супроводжуються здобуттям бажаних результатів, для команд наприкінці сезону можуть бути дуже небезпечними. А коли йдеться про Манчестер Юнайтед з усіма його цікавинками за ходом поточної кампанії, то колективу Еріка тен Гага відверто не позаздриш. Охочі мали можливість спостерігати за шоу на Стемфорд Бридж, де "Червоні дияволи" менше трьох діб тому поступались лондонському Челсі в компенсований час (3:4), а наступним суперником для них узагалі був Ліверпуль.

Одне втішало — претендентів на чемпіонський титул треба було приймати на Олд Траффорд, тож великий акцент робився на підтримку трибун, яка три тижні тому дуже допомогла в овертаймах Кубка Англії. Але той матч уже залишився в історії, тоді як у першій половині звітної гри власне Манчестер Юнайтед на полі ми не помічали. Аж надто переважав суперників колектив Юргена Клоппа.

Тут говорити багато не треба — жодного удару в бік воріт для господарів за переповнених рідних трибун. І ціла низка моментів біля воріт Онана. Подекуди — із відвертими натяками на забиті голи з боку "червоних", проте відзначились вони лише одного разу, коли на 23 хвилині Ван-Біссака втратив Нуньєса під час подачі кутового з правого флангу, після чого вже ніхто й не намагався тримати Луїса Діаса перед воротарським, куди полетіло скидання головою від уругвайця.

На цей епізод варто було звертати окрему увагу, бо він призвів безпосередньо до голу. Але на загальному тлі він був лишень повторенням усіх тих помилок, яких команда тен Гага припускалась за час до та після цього. І вже наприкінці, коли побачили загальну статистику першого тайму, то все було зрозуміло без додаткових пояснень — господарі не атакували й постійно потерпали від чужих наступальних дій.

Із цього можна було зловтішатись чи співчувати під час перерви — байдуже. Набагато важливіше те, що всі ці цифри в протоколі "Червоним дияволам" узагалі не були потрібні для того, аби розпочати другий тайм із удару Бруну від центрального кола за комірець Келлегру на тлі помилки Кванси в небезпечній зоні. І де там ваша статистика була в цей момент?

Напевно, у тому самому місці, що й за кілька миттєвостей, коли Юнайтед не спинився й забив другий м’яч, не відходячи від каси. На 67 хвилині Мейну на лівому фланзі штрафного розвернувся з ударом під дальню стійку, і для гостей це був справжній шок, бо вони тоді вже набили ледь не під чверть сотні ударів по чужих воротах.

Потім почались намагання Клоппа щось змінити за допомоги ротації й подекуди спроб знайти найбільш легкий шлях до здобуття очок. Однак Онана вперто не хотів пускати до сітки власних воріт удари "червоних", а ці небезпечні контратаки від Юнайтед постійно допікали захисту Ліверпуля.

Проте завісу матчу гості все одно проводили біля чужих воріт, і Ван-Біссака зрештою остаточно поставив хрест на своїй оцінці в цій грі, на 82 хвилині заваливши Елліотта на лівому фланзі штрафного. Салах поклав удар у лівий кут і врятував хоча б один заліковий бал для власної команди. Арсенал від цієї новини в приємному шоці.

У наступному турі Манчестер Юнайтед зіграє в гостях у Борнмута, тоді як Ліверпуль посеред тижня прийматиме бергамаську Аталанту в Лізі Європи УЄФА, а потім удома гратиме проти лондонського Крістал Пелес.

Манчестер Юнайтед — Ліверпуль 2:2
Голи: Фернандеш, 50, Мейну, 67 — Діас, 23, Салах, 84 (пен.)

Манчестер Юнайтед: Онана — Ван-Біссака, Магвайр, Камбвала, Далот — Каземіро, Мейну (Маунт, 85) — Гарначо (Амрабат, 80), Фернандеш, Рашфорд (Антоні, 66) — Гойлунн.

Ліверпуль: Келлегер — Бредлі (Гомес, 65), Кванса, ван Дейк, Робертсон — Мак Аллістер, Ендо (Елліотт, 69), Собослаї (Джонс, 66) — Салах, Нуньєс (Гакпо, 69), Луїс Діас.

Попередження: Камбвала, Онана, Маунт, Каземіро — Бредлі, Джонс