Літній сезон у 2024 році поступово добігає завершення, і разом із тим до нашого розкладу додається все більш футбольних протистоянь. Українська Прем’єр-ліга вже ні в кого не викликає подиву, а от англійська першість, наприклад, ще тільки мала стартувати за тиждень. Із попереднім фінальним двобоєм на легендарному Вембіл, за підсумком якого розігрувався Суперкубок Англії, відповідно до традиції.

Також традиційно в ньому мали брати участь чемпіон та чинний володар Кубка Англії. І цього року це дійсно два різних клуби. Щоправда, обидва з міста Манчестер, а отже дербі, запекла боротьба, футбольні зірки та безліч амбіцій, які ще треба було підтвердити безпосередньо на футбольному полі.

Якщо Ерік тен Гаг, здебільшого, намагався уникнути глибокої ротації у стартовому складі, у порівнянні з минулим сезоном, то Хосепу Гвардіолі на це було, вочевидь, байдуже. Сіті представ перед нами з повністю оновленим центром поля, але навіть за таких умов усе одно в першому таймі виглядав більш цілісним. Бодай на початку, коли Юнайтед притиснувся до власних воріт і не міг побудувати атаки.

Однак це була половина майже без гостроти й із доволі нудним футболом. Так, спалахи окремі мали місце, коли на удар Макейті в ліву стійку ледь не відповів схожим чином Діалло, однак не влучив навіть у каркас воріт. Але це було вже під настання перерви, коли "Червоні дияволи" нарешті почали в’язати власну гру попереду й виглядали значно цікавіше за те, як починали зустріч.

У другому таймі — так узагалі в "містян" майже нічого не виходило попереду, тоді як у захисті Сіті залишались коридори такого розміру, що ними просто не можливо було не користатись. Юнайтед чекати не став, і систематично ловив суперників на швидких випадах, а ті все так само танцювали на граблях і зрештою догрались.

Під завісу основного часу з’явився Гарначо й на 82 хвилині майже власноруч створив гол під час зміщення з правого флангу з ударом низом у ближній кут у центрі штрафного. Проте перевагу Юнайтед до фінального свистка так і не втримав через гол так само свіжого виконавця в складі Сіті. Бернарду завершив подачу Бобба з правого флангу, і ми пішли бити пенальті.

Цікаво, що саме Сілва й став першим у команди Гвардіоли, хто схибив, однак серед футболістів тен Гага було таких аж двоє — Санчо на четвертому пострілі й Еванс аж на сьомому. А от у "містян" ніхто більше не залишив шансів Онана.

Манчестер Сіті — Манчестер Юнайтед 1:1 (7:6 – пен.)
Голи: Сілва, 90+1 — Гарначо, 82

Манчестер Сіті: Едерсон — Льюїс, Аканджі, Діаш, Гвардіол (Аке, 90+1) — О’Райлі (Нунеш, 63), Ковачич, Макейті (Сілва, 80) — Бобб (де Брюйне, 90+1), Голанд, Доку (Савіо, 63).

Манчестер Юнайтед: Онана — Далот, Магвайр (Кольєр, 59), Мартінес, Еванс — Мейну (Гарначо, 59), Каземіро — Діалло (Пеллістрі, 58), Маунт (Мактоміней, 58), Рашфорд (Санчо, 84) — Фернандеш.

Попередження: Нунеш, Сілва