У Англії цього дня, на відміну від України, нічого особливого не відзначали, тож перебігу подій у другому турі місцевої Прем’єр-ліги нічого завадити не могло. А отже лондонський Тоттенгем та Евертон прагнули виправити помилки, яких припустились приблизно тиждень тому на початку нового сезону. І тут навіть питання, кому більше це було потрібно — "шпорам", які впустили перемогу над Лестером (1:1), чи "ірискам", які згоріли Брайтону (0:3).

Однак, певна річ, уся наша увага була прикута до появи Віталія Миколенка в захисті команди Шона Дайча, тоді як від господарів поля очікувалось побачити більш змістовну гру на тлі чергового активного трансферного вікна та безлічі передбачень перед початком нової кампанії.

У підсумку, ми подивились продовження першого матчу сезону у виконанні Евертона в першому таймі вже нової зустрічі й чергову спробу Тоттенгема швидко закрити всі питання швидкими забитими м’ячами. Цього разу "шпори" взагалі не розгойдувались і одразу прибили суперників двома голами за 25 хвилин. Спочатку удар Біссума під поперечину з пів кола перед штрафним завершив передачу Кулусевські з правого флангу, а потім Сон пресингом з’їв Пікфорда й усе на тому.

Евертон за цими моментами спостерігав майже без жодної реакції у відповідь. Момент із ударом Гаррісона поміж двома пропущеними? Якби тоді влучив Джек зльоту на дальній під час подачі з правого флангу, то можна було б про щось говорити. А так — одними лишень закиданнями на Льюїна результату не зробиш, що ми побачили ще в грі проти Брайтона, а на більше Евертон, навіть під час традиційно небезпечних його стандартів, був не спроможний.

У другому таймі команда Дайча не зробила взагалі нічого, аби зламати хід цього протистояння. Жодного моменту, жодної думки в атаці, жодного бажання. А натомість ще два пропущені голи. Дійсно, це з у ван де Вена, який до цього лежав із підозрою на травму коліна на газоні, на 77 хвилині має вистачати сил від власного штрафного до чужого пролетіти за кілька секунд та віддати гольовий пас на Сона під просте завершення. То Тоттенгему, напевно, треба було рятувати гру. Хоча що там рятувати, якщо до цього Ромеро головою забив із подачі кутового?

У наступному турі лондонський Тоттенгем зіграє в гостях у Ньюкасла, а Евертон посеред тижня гратиме вдома проти Донкастера в Кубку англійської ліги, після чого прийматиме Борнмут.

Тоттенгем — Евертон 4:0
Голи: Біссума, 14, Сон, 25, 77, Ромеро, 71

Тоттенгем: Вікаріо — Порро, Ромеро, ван де Вен, Удоджі (Спенс, 73) — Кулушевські (Сарр, 67), Біссума (Грей, 73), Меддісон (Бергвалль, 79) — Джонсон, Одобер (Рішарлісон, 66), Сон Хин Мін.

Евертон: Пікфорд — Діксон, Тарковські, Кін, Миколенко — Айрогбунам, Гує (Армстронг, 90_ — Гаррісон (Ліндстрем, 57), Дукуре (Ндіає, 57), Макніл — Калверт-Льюїн (Бету, 72).