Афіша другого туру англійської Прем’єр-ліги була дуже красномовною в плані визначення центрального двобою вихідних. Надвечір суботи в Бірмінгемі місцева Астон Вілла на рідному Вілла Парк приймала лондонський Арсенал тепер уже в повноцінному статусі майбутнього учасника Ліги чемпіонів УЄФА. Який так само мають й суперники, до речі.

А ще це був додатковий привід для обговорення буремного минулого головного тренера "левів" Унаї Емері, чия фраза "гуд ібенінг" стала візитівкою саме за часи його роботи на чолі столичного колективу. А щоб і без того цікаве протистояння стало ще гострішим, потрібно було лише пригадати, що минулого сезону Арсенал здобув у матчах проти Астон Вілли рівно нуль очок, і все ставало на свої місця.

Цей матч видався таким, що й цього разу команда Артети танцювала на лезі ножа із сміливістю, якої не позичати. Або все ж таки Арсеналу трохи повезло — не без цього, бо за мінімумом гольових моментів у першому таймі приховувалось справжнє їхнє розмаїття після перерви й футбол став гарячим. Було б дивно, якби ці баскські керманичи вирішили кинути свої команди одна на одну з перших хвилин.

І цього дійсно не стало, тому ми дивились за боротьбою, у якій чи не три гравці Вілли ризикували зійти з дистанції завчасно через травми, але замінили в підсумку тільки Кеша. На тлі цього перекатування м’яча поза межами завершальних третин момент, який виник, наприклад, у Воткінса посеред першого тайму, виглядав просто приголомшливо, але нападник схибив повз ліву стійку майже порожніх воріт.

Той-таки Воткінс змусив про себе говорити вже на початку другого тайму, коли… та не знаємо ми, що й кому тепер винен Рая в цьому житті, аби зробити такий сейв просто мертвого добивання від суперника, на якого відскочив м’яч від поперечини під час дальнього удару Онана. Просто фантастика! У такі моменти подібні матчі й закриваються майстровитими командами.

Якою, наприклад, цього разу виявився колектив Мікеля Артети. Набагато більше передумов потрібно було створити для того, аби на 67 хвилині м’яч опинився в центрі штрафного на нозі Троссара, який тільки-но з’явився на полі, під час прострілу Саки з правого флангу. Але бельгійця двічі не треба було перепитувати — удар у правий кут, питань щодо переможця не було.

Астон Вілла на цьому етапі сезону далека від того, аби підводитись від такого ляпасу, що й не дивно, бо цього разу команду готують під Лігу чемпіонів. Тож якщо не втримали раз, то не втримають і в друге — це було очікувано. На 77 хвилині Сака покотив на Парті, а той закрив ударом у ближній кут це протистояння. "Леви" так і не загарчали.

У наступному турі бірмінгемська Астон Вілла гостюватиме в Лестера, тоді як лондонський Арсенал прийматиме Брайтон.

Астон Вілла — Арсенал 0:2
Голи: Троссар, 67, Парті, 77

Астон Вілла: Мартінес — Кеш (Неделькович, 16), Конса, Торрес, Дінь (Матсен, 76) — Онана (Барклі, 76), Тілеманс, Макгінн (Ремзі, 65), —  Бейлі, Воткінс (Дуран, 65), Роджерс.

Арсенал: Рая — Вайт, Саліба, Магальяйнс, Тімбер (Калафіорі, 79) — Едегор, Парті, Райс — Сака (Нкетіа, 88), Гаверц, Мартінеллі (Троссар, 66).

Попередження: Онана — Райс, Габріель, Едегор